IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ARSENAL DAN TARİHİ YENİLGİARSENAL DAN TARİHİ YENİLGİ
Tarih : 12.12.2012 12:57  - Benzer Haberleri Göster

Uzun yıllardır müzesine tek bir kupa bile götüremeyen Arsenal, tarihi utançlarından birini yaşadı ve İngiltere'nin 4. kademedeki ligi 2. Lig'de mücadele eden Bradford City'e elendi.
23,971 kişinin doldurduğu Coral Windows Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 16. dakikada Garry Thompson'un golüyle ev sahibi ekip öne geçerken, 88. dakikada Thomas Vermaelen maçı uzatmalara götüren golü kaydetti. 1-1

30 dakikalık uzatma devresinde skor değişmezken, seri penaltı atışlarında Bradford kalecisi Matt Duke kahramanlaştı ve Arsenal adına Santi Cazorla, Marouane Chamakh ve Vermaelen penaltıları kaçırınca, 3-2'lik skorla tur atlayan taraf Bradford City oldu.

Tarihindeki tek büyük başarısını 1911'de FA Cup'ı müzesine götürerek elde eden Bradford City, böylelikle kulüp tarihinde ilk kez İngiltere Lig Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı.

İngiltere 2. lig ekibi, böylelikle penaltılara kalan son 9 maçında da gülen taraf olarak ilginç bir istatistiğe imza atarken, 2006-2007 sezonundaki Wycombe'nin başarısının ardından İngiltere Lig Kupası'nda yarı finale kalan ilk alt lig takımı oldu.

Müzesini son olarak 2005'te FA Cup şampiyonluğu yaşayarak dolduran Arsenal ise, bir kez daha taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Arsenal, İngiltere Lig Kupası'nı ise 1987 ve 1993 yıllarında olmak üzere toplam 2 kez kazanabildi.

Premier Lig'de şampiyonluk yarışına daha ilk yarı bitmeden havlu atan Londra temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde ise son 16 takım arasına kalmış ancak kura çekimine 2. torbadan girme hakkı kazanabilmişti.

Arsene Wenger'in öğrencileri, 1992'de FA Cup'taki Wrexham faciasının ardından ilk kez bir İngiltere 2. Lig takımına mağlup olarak sahadan boynu bükük ayrıldı.

Fransız teknik adam, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Her şeyinizi vermediğinizde kendinizi utanmış hissedersiniz ancak biz 120 dakika boyunca kesinlikle her şeyi yaptık ve Bradford'un da hakkını yememelisiniz. Onları tebrik ediyorum. Maça çok iyi başladılar ve ardından iyi savunma yaptılar. Birçok pozisyon yakaladık. Kalecileri harika bir maç çıkardı ve biz de fırsatları değerlendiremedik."

KAYNAK:MACKOLİK


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim