IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Sakarya Koşusu’nda zafer ARAGORNun olduSakarya Koşusu’nda zafer ARAGORNun oldu
Tarih : 19.11.2018 01:23  - Benzer Haberleri Göster

Sakarya Koşusu’nda zafer ARAGORNun oldu

22 Ağustos - 13 Eylül 1921 tarihleri arasında Sakarya Nehri’nin doğusunda Ankara yakınlarında cereyan eden Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktasıdır. II. Viyana Kuşatması sonrası başlayan Türk geri çekilişi, 238 yıl sonra bu olayla durdurulmuştur. Muharebeyi bizzat yöneten Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, TBMM tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanına layık görülmüştür. Sakarya Muharebesinin kazanılmasıyla, Türk milletinin savaşın kazanılacağına olan inancı yerine gelmiştir. İstanbulda, tüm camilerde Sakaryada hayatını kaybeden askerler için mevlitler okunmuştur. O ana kadar, Ankaraya mesafeli duran İstanbul basınında dahi bir sevinç duygusu oluşmuştur. Milletimizi kenetleyen ve 1 sene sonraki Büyük Taarruz için gerekli zemini hazırlayan bu mühim olay adına düzenlenen Sakarya Koşusu (Açık-G2), 11 Kasım Pazar günü İstanbul yaz sezonunun son gününde Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

2 yaşlı 12 safkan İngiliz tayının birincilik için piste çıktığı 2018 yılı Sakarya Koşusu, İstanbul yaz yarış sezonunun son gününde tribünleri dolduran yarışseverlere heyecan dolu bir mücadele sundu. Vefa İbrahim Aracı’nın kendi yetiştirmesi olan tayı ARAGORN (Native Khan - Yeso / Sixties Icon)jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde son 200’de aldığı liderliği bitime kadar korudu ve bu önemli koşudan zaferle ayrıldı.

Yarış kariyerine Temmuz ayındaki Şartlı-1 koşuda aldığı galibiyetle başlayan kır erkek tay, daha sonra katıldığı II.İnönü Koşusu’nu (G3) kazanarak ikide iki yapmıştı. 11 Ağustos’taki Karayel Koşusu’ndan (G1) da üçüncülükle ayrılan Native Khan temsilcisi, son startında bir diğer G1 mücadele olan Çaldıran Koşusu’nda piste çıkmış ancak beşincilikte kalmıştı.


Çim pistte 1800 metre mesafede koşulan yarışın ikincisi; Özcan Yıldırım’la start alan, Kayı Koşusu (A2) galibi GHOST PASHA (Utopia - Festük / Southern Image) oldu. Koşunun henüz başında temposunu arttırıp liderliği alan al erkek tay sonlarda ARAGORN’a geçilse de ikinciliği kurtarmayı bildi. Katıldığı son mücadele olan Çaldıran Koşusu’nu dördüncü tamamlayan YAMANLARBEYİ (Torok - Alakan / Kaneko) Halis Karataş idaresinde tabelanın üçüncü basamağına yerleşirken, jokeyliğini Uğur Polat’ın yaptığı GRAYOCEAN (Offlee Wild - Setryn / Strike The Gold) da dördüncü oldu.


Kazanan ARAGORN için koşudaki bitiriş derecesi 1.49.52 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Saat 15.30’daki koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Pınar Aracı Baş’a kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk verdi.

Şeref Tribünü’ndeki kupa törenine Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, Asli Üyemiz Selman Erdemirci, İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir ve davetliler de katıldı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim