IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

WILLPOWER TALİ ÇALBATUR KOŞUSUNU KAZANDIWILLPOWER TALİ ÇALBATUR KOŞUSUNU KAZANDI
Tarih : 26.04.2015 08:25  - Benzer Haberleri Göster
Eski Başkanlarımızdan Tali Çalbatur adına düzenlenen Koşuyu WILLPOWER kazandı
 
24 Nisan Cuma akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda Eski Başkanlarımızdan Tali Çalbatur anısına düzenlenen koşuyu (Açık - G3 / Dişi) Gülnur Gülerce’nin WILLPOWER (Victory Gallop - Free Trade / Shareef Dancer) isimli kısrağı, jokey Selim Kaya ile kazandı.
 
1600 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuda 4 ve yukarı yaşlı 11 İngiliz kısrağı start aldı. Birincilik ikramiyesi 126.000 TL olan ve son metrelerinde nefes kesen bir birincilik mücadelesinin yaşandığı koşunun ikinciliğini iç kulvara yakın yaptığı atakları ile ADAKARASI (Bekmezbey-Themis/Celtic Swing) elde ederken, Ahmet Çelik ile bu koşuya katılan HARD BABY (Unaccounted For-Uni Baby/Flying Spur) üçüncü, Uğur Polat idaresindeki TWINSEA (Divine Light-Shiero/Castle Rising) de dördüncü oldu.
 
Kazanan WILLPOWER için koşunun bitiriş derecesi 1.38.64 olurken, farklar Yarım Boy-Burun-Yarım Boy şeklinde sonuçlandı.
 
21 Eylül 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı koşuyla yarış hayatına başlangıç yapan WILLPOWER, kariyerinin 27. startında 6. birinciliğini elde etti. 5 yaşındaki doru kısrak, son olarak 14 Kasım 2014 tarihinde aynı pist ve mesafede katıldığı Burhan Şenemgen Koşusu’nu (KV-6) bugünkü jokeyi Selim Kaya idaresinde kazanma başarısı göstermişti.
 Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten TJK Asli Üyesi Sadettin Sükan’a kupasını, Barbaros Çalbatur verdi.
 Törene; Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Şeref Somtürk, TJK Asli Üyeleri Can N. Güven ve Yıldırım Gelgin, İstanbul Hipodrom Müdürü Sebahattin Katan, Yarış Yazarı Hasan Saydam ve davetliler de katıldı.
 
 

                         TALİ ÇALBATUR
 
Tali Çalbatur, 1924 yılında Ankara’da doğdu. 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1949-1950 yıllarında GATA’da fizik tedavi stajı yaptı. 2. Araştırma Tarama Filotilla Komodorluğu Baştabipliği ve GATA Başasistanlığı yaptı. Oakland Naval Hospital’da fizik tedavi, California Üniversitesi’nde Lower-Extremity kursuna katıldı. Kasımpaşa Deniz Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği’ni kurdu. 1973 yılında Tümamiral oldu. Baştabipliğe tayin edildi. 1979 yılında TSK Genelkurmay Başkanlığı Sağlık Dairesi’ne getirildi. 1978 yılında Asli Üye olarak seçildiği Türkiye Jokey Kulübü’nde 1996-1997 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Çalbatur’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim