IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusunu Jack Sparrow kazandıProf. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusunu Jack Sparrow kazandı
Tarih : 09.11.2022 02:37  - Benzer Haberleri Göster

2015 yılında yaşamını yitiren Asli Üyemiz merhum Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlunu andığımız koşu (KV-7) 2 Kasım Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 16.30da start al.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusunu, Volkan Yoncaağaçın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Jack Sparrow (Mendip - Marshmallow / Luxor) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Ramazan Günelinin antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği yarış hayatının 12. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız mücadelenin ikincisi Lex Tallionis (Three Valleys - Dolores / Exceed And Excel) olurken, Expectancy (Hakeem - Karens Cuisine / Leroidesanimaux) üçüncü, Kayı Beyi (Dr Fong - Starlarks / Mujtahid) dördüncü, King Fury (Win River Win - Eight Belles / Mountain Cat) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Jack Sparrow için bitiriş derecesi 1.29.91 olurken, farklar Baş - 1 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şekilnde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Volkan Yoncaağaça kupasını Sami Katırcıoğlu takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.
 

Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu

1930 yılında Muğla’da doğan Sedat Katırcıoğlu, 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Pratisyen hekim olarak iş hayatına başlayan Katırcıoğlu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz anabilim dalı bölümünde asistan olarak çalıştı. 1967 yılında doçent olan Katırcıoğlu, 1972 yılında Türkiyede bir ilk olarak kadavradan canlıya kulak naklini başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi. 1975 yılında profesör unvanı alan Katırcıoğlu, daha sonra uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 1985 yılında aynı üniversitenin dekanlığına getirildi. Yaptığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencilerle hocaların hocası olarak anılan Katırcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTCnin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Sabancı ve Koç gibi pek çok tanınmış ailenin de doktorluğunu yaptı. At sahipliği ve yetiştiricilik yapan Katırcıoğlu, 1979 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2015 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim