IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

GRAYSTORM BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİGRAYSTORM BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİ
Tarih : 24.01.2017 05:27  - Benzer Haberleri Göster
Dubai’de sakatlanan 2016 yılının Şampiyon atı Graystorm başarılı bir operasyon geçirdi

Dubai Meydan Hipodromu’ndaki Al Fahidi Fort koşusunda sakatlanan 2016 yılının şampiyon atı Graystorm, Dubai’de başarılı bir operasyon geçirdi. 

 

19 Ocak Perşembe günü tüm Türkiye’nin de izlediği, Dubai Meydan Hipodromu’ndaki koşuda sakatlanan şampiyon safkan, sakatlığın ilerleme riskine karşı Dubai At Hastanesi’nde acil ameliyata alındı.

Safkanın sahibi Ahmet Güzelocak’ın Türkiye’deki uzman veteriner hekimlerle yaptığı istişare sonucunda gerçekleşen ameliyatı yaklaşık üç saat sürdü. Ameliyat sırasında Graystorm’un sol ön ayağına vidalar monte edildi. Ameliyatı gerçekleştiren uzman ekip operasyonun başarılı geçtiğini  ve Graystorm’un  5 gün boyunca hastanenin yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulacağını belirtti.

 

Hastaneden çıktıktan sonra Dubai Meydan Hipodromu’ndaki ahırına geçecek olan Graystorm’un, Mart ayının sonuna kadar sürecek tedavisi Dubai’de devam edecek. Şampiyon safkanın  bundan sonraki yarış hayatının nasıl devam edeceği ise, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından yapılacak kontrollerde belli olacak.

 

21 Ocak Cumartesi günü Tay TV’de yayımlanan Sondüzlük programına telefonla bağlanan ve Graystorm hakkında son gelişmeleri seyirciyle paylaşan safkanın sahibi Ahmet Güzelocak şunları söyledi; “Öncelikle çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çok fazla geçmiş olsun mesajı aldık ve sizin vasıtanızla herkese teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır Dubai’de bulunan Graystorm’un gidişatından oldukça memnunduk. Özellikle son 4 gün form grafiğinde inanılmaz bir yükselme oldu. Fakat yarışta bildiğiniz üzere talihsiz bir durum yaşadık. Benim şahsi analizim, bariyerlerin görüntü kirliliğine sebebiyet vermemesi adına dışarı  alınması, iç pistin dış piste göre daha stabil ve iyi olması önemli dezavantajlardı. Aynı yarış gününde 4 atın sakatlanıp, 2 atın uyutulması hiç de normal bir durum değildi.

 

Yarış sonrası Türk ve Dubai’li veteriner hekimlerin ortak kararı sonrası bizde Graystorm’u ameliyat etme kararı aldık. Önemli olan Graystorm’un tekrar yarışması değil, onun hayati fonksiyonlarını eksiksiz devam ettirmesidir. Hayatta olması bizim için çok daha önemli. Neticesinde operasyon çok başarılı geçti. 6 hafta sonra takılan platin çıkarılacak ve sonrasında 1 ay kadar daha Dubai’de kalıp, ardından ülkemize dönmeyi düşünüyoruz. "

 

Başta safkanın sahibi Ahmet Güzelocak olmak üzere tüm yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz.. 



YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim