IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

KARAÜZÜM ÜN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜKARAÜZÜM ÜN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ
Tarih : 13.05.2014 05:23  - Benzer Haberleri Göster
52. T.B.M.M.  Koşusu'nu  KARAÜZÜM kazandı 
Bu yıl açılışının 94'üncü yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi adına düzenlenen koşu (Açık G1 / TR / DHÖ) 3 Mayıs Cumartesi günü 75.Yıl Ankara Hipodromu’nda koşuldu.
 
3 Mayıs Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda sonucu merakla beklenen ve bu yıl 52.si koşulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kupası Koşusu’nun son metreleri nefes kesen bir birincilik mücadelesine sahne oldu. Sezonun ilk Grup 1 yarışı olan 52. TBMM Koşusu’nu Kamil Kılınç’ın sahibi olduğu KARAÜZÜM (Halid – Biriçimsu / Batyskaf) jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.
 
Koşunun videosu için tıklayınız...
DARFUR’un Komiserler Kurulu Kararı ile koşudan çıkarılmasının ardından bu yılki TBMM Koşusu’na dört ve daha yukarı yaşlı 13 safkan Arap atı katıldı. Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen 700.000 TL ikramiyeli bu önemli koşuda ikinciliği BABA MEVLÜT (Caş-Tigress Lass/Wiking) elde ederken, KIBRISLI (Bilgin-Almimruhiye.21/Rüzgar.30) üçüncü, ŞAHPAZLI(Yaşarcık-Hanedan/Halid) da dördüncü oldu.
Kazanan KARAÜZÜM için koşunun bitiriş derecesi 1.46.40 olurken, koşuda farklar Boyun-1/2 Boy-1/2 Boy şeklinde oluştu.
17 Mayıs 2011 tarihinde 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan KARAÜZÜM, kariyerinin 36. startında 5. Grup 1 galibiyetini elde ederken, toplamda ise birincilik sayısını ise 16’ya yükseltti. 6 yaşındaki kır erkek safkan, son olarak 25 Mart günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşulan Aladağlar Koşusu’nu (KV-8) bugünkü jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazanma başarısı göstermişti.
 
Koşu sonrası yapılan törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sn.Cemil Çiçek, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Mehmet Kılınç’a kupasını verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sn. Cemil Çiçek ayrıca, Karaüzüm’ün antrenörü Ferdi Geyik’e ve jokeyi Ahmet Çelik’e de plaketlerini verdi. 
 
 Törene; Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve Adana Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve YKK Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat ve Ankara Hipodrom Müdürü Cemil Akpınar katıldı.  


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim