IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Türk Böbrek Vakfı Koşusunu Safiha kazandıTürk Böbrek Vakfı Koşusunu Safiha kazandı
Tarih : 09.11.2022 02:34  - Benzer Haberleri Göster

1985 yılında kurulan Türk Böbrek Vakfı adına düzenlenen koşu (Handikap 21/DHÖW /D/H1), programın 8. mücadelesi olarak saat 20.30da gerçekleşti.

Çim pistte 1900 metre mesafede düzenlenen ve 4+ yaşlı Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşuda 7 safkan start aldı.

2022 yılı Türk Böbrek Vakfı Koşusunu; 
M. Ömer Naushad Manın sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi, 4 yaşındaki kır kısrak Safiha (Ateştopu - Cibek / Timurhan) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı. Yousef Arhım tarafından antrene edilen Safiha, Türk Böbrek Vakfı Koşusu galibiyetiyle kariyerinin altıncı birinciliğine ulaştı.



Koşunun ikinciliğini, Gülçin Sultan (Özhaber - Mencule 53 / Rüzgar 30) elde ederken, Kızılcapınar (Uçanoğlu - Gülerana / Dayıbey) üçüncü, Demiryıldız (Toşur - Nur Yıldızı / Haberbatur) dördüncü ve Sevalcan (Gelibolu - Canateş / Bozdağ) ise beşinci oldu. 

Koşunun galibi Safiha için bitiriş derecesi 2.10.40 olurken, farklar Boyun - 1 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına antrenörü Yousef Arhıme plaketini, Türk Böbrek Vakfı Başkan Vekili Aydın Ekinci verdi.



Törende ayrıca, günün anısına Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi R. Ferda Kolçak Köstendil, Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güvene bir hediye verirken, Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ise 
Türk Böbrek Vakfı Başkan Vekili Aydın Ekinciye bir hediye verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan ile davetliler de katıldı.
 

TÜRK BÖBREK VAKFI

1985 yılında kurulan Türk Böbrek Vakfı, ülkemizde böbrek sağlığının korunması ve kronik böbrek hastalığı ile mücadele, kadavradan organ bağışını arttırılması ve son dönem kronik böbrek yetmezliği hastalarına nitelikli diyaliz hizmeti sunma gibi üç ana ilkeyi benimsemiş bir sivil toplum kuruluşudur. 37 yıllık faaliyet yolculuğunda özellikle son 12 yılda böbrek sağlığının korunması konusuna yoğunlaşan Türk Böbrek Vakfı, okul öncesi yaş grubundan başlayarak yetişkinlere uzanan bir yelpazede olmak üzere her yaşa uygun olarak hazırlanmış zengin içerikli eğitim projeleri ile ülkemizde böbrek sağlığı konusunda tüm halkımızı bilinçlendirmek amacıyla var gücüyle çalışmaktadır. İstanbul ve Tekirdağ’da bulunan diyaliz merkezlerinde 500’den fazla kronik böbrek yetmezliği hastasına yüksek standartlarda hemodiyaliz hizmetleri vermektedir. Uluslararası iş birlikleri ile ülkemizi böbrek sağlığı alanında küresel ölçekte temsil eden ve deneyimlerini kitaplaştırarak gelecek kuşaklara aktaran vakıf, “trafik ışıkları” ve “okul gıdası logosu” gibi önemli girişimlerini de kanun koyucu otoritelerle paylaşmaktadır. Bugünün sağlıklı ve başarılı çocuklarının, yarınımızın garantisi olduğunun bilinciyle yapmış olduğu çalışmalarla toplumun her kesimini kapsayan yaş, eğitim ve ilgi alanlarına göre farklı yöntemler kullanarak toplumda böbrek sağlığı bilincini geliştirmeyi, farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır. Salgın döneminde de projelerini dijital mecralara hızla aktarma imkânı bulan vakıf, bu sayede sosyal medya mecralarında görünürlüğünü arttırarak, milyonlarca kişiye ulaşma imkanını elde etmiştir. Kulübümüz tarafından Türk Böbrek Vakfı adına bu yıl ikinci kez düzenlenecek koşu ile 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası çerçevesinde organ bağışı konusunda topluma farklı bir yöntemle mesajlar vermek, vakfın çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurulması ile böbrek sağlığı konusunda toplumumuzun farkındalığının arttırılması amaçlanmaktadır.

kaynak:tjk 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim