IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

CEM CEM FORMUNUN ZİRVESİNDECEM CEM FORMUNUN ZİRVESİNDE
Tarih : 10.04.2015 07:15  - Benzer Haberleri Göster
Davide Franco Koşusu’nu CEMCEM kazandı
 
2014 yılında kaybettiğimiz Kulübümüzün Asli Üyelerinden Davide Franco’nun anısına gerçekleştirilen koşunun galibi, Francesco Sponza’nın CEMCEM (d.a. Akındayım – Gloriana / MARLIN)  isimli safkanı oldu. Jokey Özcan Yıldırım ile start alan 4 yaşındaki safkan, kum pistteki 2000 metre mesafeli koşuyu 2.06.37’lik bitiriş derecesiyle tamamlarken, 25. startında sekizinci birinciliğini elde etti.
 İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 9 Nisan Perşembe akşamı gerçekleştirilen koşuya (KV - 8) 4 ve daha yukarı yaşlı 9 safkan İngiliz atı katıldı. Koşuya katılan tek kısrak KEYFE DEĞER (Strike The Gold – Taminas / GIANT’S CAUSWEAY) ikinci olurken, GOLD TO GOLD (River Special – Fezleke / INDIAN RIDGE) koşunun üçüncüsü, SNEIJDER (Royal Abjar – Venüskızı / WOLF) de koşunun dördüncülüğünü elde eden safkan oldu. 65.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda farklar 3 boy – 2,5 boy – 2 boy şeklinde gerçekleşti.
 Koşuyu kazanan atın sahibi ve aynı zamanda Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Francesco Sponza’ya kupayı Ginette Franco verdi. Şeref tribününde gerçekleştirilen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Beşerler ve Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Ali Serdar Pedükcoşkun ile davetliler de katıldı.
 


                           Davide Franco
 
1928 İzmir doğumlu olan Davide Franco, Saint Joseph Fransız Koleji’ni bitirdi. 1951 yılından itibaren İzmir’de ihracat işiyle uğraşan Franco, Göztepe Spor Kulübü’nde futbol, voleybol ve basketbol oynadı. 25 yıl yelkencilik yaptı ve “Snipe” sınıfında Türkiye birincisi oldu. Aynı kulüpte yöneticilik de yaptı. 1987 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi olan Davide Franco, at sahibi ve yetiştirici olarak büyük hizmetlerde bulundu. Devir isimli atıyla, unutulmaz yarışlar kazandı. 1971 yılında İtalya Cumhuriyeti Nişanı alan Davide Franco, evli ve bir kız çocuk babasıydı. 2014 yılında atçılık camiasına veda ederek aramızdan ayrıldı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim