IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Kubilay Koşusu’nu üst üste ikinci kez  CAN DADAŞ kazandıKubilay Koşusu’nu üst üste ikinci kez CAN DADAŞ kazandı
Tarih : 17.12.2018 08:21  - Benzer Haberleri Göster
Mustafa Fehmi Kubilay 1906’da Adana/Kozan’da doğmuştur. 23 Aralık 1930’da öğretmen ve asteğmen olarak görev yaptığı İzmir/Menemen’de gerici bir güruhun başlattığı Cumhuriyet karşıtı ayaklanmayı bastırmaya çalışmış ancak beraberindeki iki bekçiyle birlikte şehit edilmiştir. Büyüyen isyan TSK’nın müdahalesiyle sonlandırılmış ve olayın failleri İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanarak idam edilmiştir. Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay; Menemen Olayı veya Kubilay Olayı olarak zihinlerde yer edinen bu sürecin simgesi haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de orduya gönderdiği başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştır; “Cumhuriyetin değerli uzvu Kubilay Bey, temiz kanıyla cumhuriyetin hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır”. Kendisi adına İzmir Şirinyer Hipodromu’nda düzenlenen koşu vesilesiyle, vefatının 88. yılında Şehit Asteğmenimizi rahmetle yâd ediyoruz.

6 Aralık Pazar günü 7 koşulu İzmir programının 5. mücadelesi olarak gerçekleşen G3 koşuya 3+ yaşlı 6 safkan İngiliz atı katıldı. Son metrelerdeki müthiş performansı gözden kaçmayan jokey Gökhan Kocakaya’nın idaresindeki CAN DADAŞ (Scarface - Girdap / Bullmarket) yarışın başında aldığı liderliği bitime kadar korudu ve sezonun bu önemli mücadelesinden zaferle ayrılmayı başardı.

Mahmut Baguç’un sahibi olduğu, Demirhan Yılmaz yetiştirmesi 4 yaşındaki doru at, Veysel Akbaş tarafından antrene edilmektedir. Yarış kariyerinde ilk kez bugün Gökhan Kocakaya ile piste çıkan Scarface temsilcisi, geçen yıl Gökhan Gökçe idaresinde bu koşuyu kazanma başarısı göstermişti. Safkan son birinciliğini ise Haziran ayındaki Davide Franco Koşusu’nda (KV-8) elde etti.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim