IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

GLENDOR RAKİPLERİNE MEYDAN OKUYORGLENDOR RAKİPLERİNE MEYDAN OKUYOR
Tarih : 27.02.2014 08:12  - Benzer Haberleri Göster
Galip Ekenler Koşusu’nu GLENDOR kazandı

23 Şubat Pazar akşamı Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen Galip Ekenler Koşusu’nu (KV-9) Orhan Tanatar’ın GLENDOR (Sri Pekan – Dilara / Desert Style) isimli safkanı, jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı.

Kum pistte 1500 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 9 İngiliz atı katıldı. Birincilik ikramiyesi 65.500 TL olan koşuda ikinciliği DON DESTELLO (Mountain Cat-Gradiva/Grand Slam) elde ederken, MARDINAR (Royal Abjar-Olympiya/Mountain Cat) üçüncü, ROYAL SIGNATURE (Dilum-Sweet Mischief/Sadler’s Wells) da dördüncü oldu. Kazanan GLENDOR için koşunun bitiriş derecesi 1.32.41 olurken, koşuda farklar 4 Boy-1/2 Boy-3 ½ Boy şeklinde oluştu.

2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına 3 yaşlı olarak 12 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı koşuyla başlayan GLENDOR, birinciliklerine bir yenisini daha ekleyerek kariyerinin 14. startında üst üste 3., toplamda ise 8. galibiyetini elde etti. 4 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 1 Şubat günü bugünkü pist ve mesafede katıldığı Zorkun Yaylası Koşusu’nu (KV-9) bugünkü jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazanma başarısı göstermişti.



Koşuyu kazanan atın sahibi Orhan Tanatar’a kupayı Kamuran Ekenler verdi. Koşu sonrası gerçekleştirilen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Mehmet Milli ve Adana Hipodrom Müdürü Teyfik Süha Mutlu ile davetliler katıldı.





GALİP EKENLER

Galip Ekenler, 1916 yılında Tarsus’ta doğmuştur. İş hayatına 1945 yılında pres fabrikası kurarak başlayan Ekenler, çiftçilik yaptığı sırada at yetiştiriciliğine de başlamıştır. Yörede düzenlenen mahalli yarışlara, yetiştirdiği ya da sahip olduğu atlar ile katılan Ekenler, Türkiye Jokey Kulübü kurulduktan sonrada gerek yetiştirici olarak gerekse at sahibi olarak at koşturmayı sürdürmüştür. 1970 yılında TJK Asli Üyesi olan Ekenler, birçok başarılı yarışa imza atmış ve çok sayıda kupaya sahip olmuştur.

1995 yılında kaybettiğimiz Galip Ekenler’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim