IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ONUN ADI: KINOWA ONUN ADI: KINOWA
Tarih : 11.01.2016 05:01  - Benzer Haberleri Göster
2010 yılında LEVENTCAN, 2011 yılında PERS KURYESİ, 2012 yılında WARRIOR HAWK, 2013 yılında TEMELHAN, 2014 yılında NEIL ve son olarak 2015 yılında INFERNO isimli safkanların zafere ulaştığı bu önemli koşu, 3 yaşlı 6 safkan İngiliz tayının katılımıyla, kum pistte 1600 metre mesafede gerçekleştirildi.
 

 
106.000 TL ikramiyeli koşuda, mücadeleye tempo veren isim olan MY ROYAL SUN (Royal Abjar - Popcorn / Bosporus) sonlarda düşen temposu ile ikinci olurken,  iç kulvara yakın atakları ile YILDIZHAN STAR (Sri Pekan - Darker / Distant Relative) üçüncü,  son iki startını kazanan TIGLON (Lion Heart - Tierra / Unaccounted For) da dördüncü olarak tabelayı tamamladı.
 
Kazanan KINOWA için koşunun bitiriş derecesi 1.42.95 olurken, koşuda farklar 1/2 Boy - 2,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde oluştu.
 

 
Start almış olduğu 7. koşudan 6. birinciliğini çıkarmayı başaran 27 Ocak 2013 doğumlu doru erkek safkan KINOWA daha önce sırasıyla, 27 Temmuz 2015 tarihinde Bursa'da Edremit Koşusu'nu (KV-6) ve 24 Ağustos 2015 tarihinde Çekirge Koşusu'nu (A3) ve 27 Aralık 2015 tarihinde Şirinyer Hipodromu'nda katıldığı Piri Reis Koşusu'nu (A3) kazanmayı başarmıştı.
 
Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Müzdat Dağlaroğlu'na kupasını, Ali Karaosmanoğlu verdi.
 
 
 FEVZİ LÜTFİ KARAOSMANOĞLU
 
Kulübümüzün Kurucu Üyeleri’nden ve ilk Başkanı olan büyüğümüzü 10 Ocak Pazar günü adına düzenlenen koşu ile andık…
 
Kulübümüzün kuruluş yıllarındaydık. O günlerin önemli atçı ve yöneticileri yeni ve yetkili bir Jokey Kulüp kurmak için hep birlikte çalışmaktaydılar. Sonuçta 7 maddelik bir tasarı üzerinde anlaşmışlar ve bunu zamanın Başbakanı Adnan Menderes’e ulaştırabilmişlerdi. Başbakan bu girişimi çok olumlu bulmuş ve bir atçı / yetiştirici olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu’na Jokey Kulüp’ü kurma yetkisi vermişti.
 
Bu bir başlangıçtı ve tüm grup uzun sure birlikte çalışıp çabalayıp günümüzün Türkiye Jokey Kulübü’nü kurmayı başarmışlardı. İlk Başkanımız Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu idi ve bu görevini beş yıl sürdürmüştü.
 
Kendisi iyi bir Ziraat Mühendisi’ydi, iyi bir yazardı, zarif  yazıları büyük kitlelerce okunurdu, ünlü bir siyasetçiydi. Zaman içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiş, Devlet Bakanlığı’na kadar yükselmişti. Çok yönlü bir kişiliği vardı. Bütün bu zorlu çalışmaları sırasında Salihli’deki Bintepe Çiftliği’nde at yetiştirmeye ve koşturmaya da zaman bulabiliyordu.
 
Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, Kulübümüz’de görev yaptığı  sürede, camiamıza pek çok değerli hizmetler vermiş, sevilmiş ve sayılmıştı. 1978 yılında aramızdan ayrıldığında bir süredir çekildiği çiftliğinde çok sevdiği atlarıyla vakit geçirmekteydi.
 
Ruhu şad olsun… 
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim