IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Efsane jokey, şampiyonu özlüyorEfsane jokey, şampiyonu özlüyor
Tarih : 02.01.2019 02:27  - Benzer Haberleri Göster

Hayatı filme konu olan Türkiyenin en ünlü jokeyi Halis Karataş, Gazi Koşusunda 2.26.22lik dereceyle rekora imza attığı safkan Bold Pilotı büyük bir özlemle anıyor.     

Efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen rekortmen jokey Halis Karataş ile Begüm Atman arasındaki büyük aşkın konu edildiği Bizim İçin Şampiyon filminin yankıları sürerken ünlü jokey Halis Karataş, Bold Pilot ile dostluklarını, Sakaryanın Kaynarca ilçesindeki Atman-Karataş Harasında bulunan safkanın mezarı başında anlattı.     

Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi hissettiğini ve Bold Pilotın yerinin hiçbir zaman doldurulamayacağını belirten Karataş, duygularını şöyle aktardı: Birçok şampiyon ata bindim ama o ekstra bir şampiyondu. Hislerini, yarıştaki yüreğini, koşma arzusunu ve mücadele azmini başka safkanlarda hala tam olarak görmüş değilim. O yüzden benim hayatımda Bold Pilotın apayrı bir yeri olacak. Bana ilkleri yaşatan bir safkan. İlk Gazi Koşumu, ilk Enternasyonel koşumu kazanarak, o mutluluğu bana yaşatan bir safkan. Koşarken de her sabah onu çalıştıran bendim. Zamanın büyük bir bölümünü birlikte geçiriyorduk. Hayatımda hiçbir zaman doldurulamayacak bir yeri var.     

Rekorun kırılamaması çok enteresan 

Bold Pilot ile rekor kırdıkları 1996 yılına göre pistin daha iyi olduğunu buna rağmen 2.26.22lik derecenin hala geçilemediğini vurgulayan Karataş, Kırılmasını zor bir ihtimal olarak görüyorum ama rekor kırılsa da Bold Pilot ismi hiçbir zaman silinemez. ifadelerini kullandı.     

Atçılıkta umudun her zaman taşınması ve yaşatılması gerektiğini dile getiren Karataş, Her safkanda Acaba bir Bold Pilot bulabilir miyiz? isteği normal. Çünkü bir umut. Çok emek veriliyor. At sahipleri atın doğumundan, yarış yerine gelmesine, ardından antrenmanlar, startlara kadar bir sürü aşamadan geçiyor. O nedenle Bold Pilotın yavruları ile çok denedik. En son filmin galasının yapıldığı gün torunu birincilik elde etti. O da ayrı bir mutluluktu. Bold Pilotın yavrularından, torunlarından haramızda bulundurarak onu yaşatmaya çalışıyoruz. diye konuştu.     

Böyle bir ata binmek büyük bir şanstı     

Bizim İçin Şampiyon filminin kendileri için bir gurur verici olduğunu dile getiren Karataş, sözlerine şöyle devam etti:     

İnsanların bizim hikayemizi beğeniyle gözyaşıyla duyguyla izlemelerinden ve hayranlık duymalarından aile olarak gurur duyuyoruz. Mesleki hayatımda böyle bir ata binmek büyük bir şanstı. Onunla bu başarıları elde etmek apayrı bir gurur. 22 yıl oldu. Bu filmle yaşadıklarımızı, duygularımızı insanlara aktardık. İnsanlar da bundan çok mutlu oldu. İnsanlarla bu hikayemizi paylaşırken onların düşüncelerine, hislerine ve sevgisine bir nebze katkıda bulunduysak esas mutluluk o bizim için.     

Hikayesini anlatan bir filmi izlemenin kendisi açısından çok zor olduğunu belirten Karataş, O günlere tekrar döndük. Farah Hanım (Farah Zeynep Abdullah), rolünü muhteşem oynadı. Bold Pilotın sakatlığından sonraki geliş sahnesi gözümde canlandı. Orada çok kötü oldum... ifadelerini kullandı.     

kaynak: hürriyet


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim