IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu
u YILMABAŞAR kazandıSultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu u YILMABAŞAR kazandı
Tarih : 19.08.2015 02:34  - Benzer Haberleri Göster
75. Yıl Ankara Hipodromu’nda 18 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu’nu (Açık – G2 / DHMücahit Yıldızhan’ın YILMABAŞAR (Tamerinoğlu - Seyyare 55 Taşkent) isimli safkanı, jokey Halis Karataş ile kazandı.

4 yaşlı 8 safkan Arap atının katılımıyla, 
kum pistte 1500 metre mesafede düzenlenen ve birincilik ikramiyesi 170.000 TL olan koşuda, FİRİKYA(Ağakaraca - K.Irak 55 / Bodrum) ikinciliği elde ederken, ATASOY (Karayağız -Semir/Volga.2) üçüncü, TOROS ASLANI (Özgünhan-Kemiyetülırak.56/ Kayhanbey) da dördüncü oldu.

Kazanan YILMABAŞAR için koşunun bitiriş derecesi 1.44.32 olurken, farklar2 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

YILMABAŞAR, 25. yarışında 14. birinciliğine (G2) Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu'nu  kazanarak ulaştı. Tamerinoğlu'nun başarılı temsilcisi son olarak aynı hipodrom ve pistte 4 Temmuz Cumartesi günü 2100 metre mesafede düzenlenen (G1) Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu'nu  kazanma başarısı göstermişti.

SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ

Sultansuyu Hara-i Hümayunu adıyla 1889 yılında ordunun ihtiyaç duyduğu cins atların yetiştirilmesi maksadıyla kurulmuştur. Bu hara Cumhuriyet döneminde de Orta ve Güney illeri hayvancılığını ıslah etmek ve adeta çöl karakterine haiz olan bu topraklarda safkan Arap atı yetiştirmek amacıyla, 1928 yılından itibaren Sultansuyu Harası ismiyle faaliyetine devam etmiş, 1984 yılında ise TİGEM’e bağlanarak Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü adını almıştır. Haraya Irak’tan satın alınan II. Seklavi adlı aygır, haralardaki atların, vücut güzelliği ve uyumu ile imtizaç eden yavruların elde edilmesine etki eden belli başlı babalardan biri olarak temayüz etmiştir. Bu gün işletmede Safkan Arap Atı Yetiştiriciliği’ne, 100 baş kısrak ve 12 baş aygır ile devam edilmektedir. Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin yetiştirdiği yarış sahalarında şampiyon olmuş atlardan bazıları: Alaz, Hastay, Ersoylu, Demirkır, Bükentay, Haberbatur, Ağakaraca, Tamerinoğlu, Sülo, Yaşarcık, Zenginoğlu’dur.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim