IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Tevfik Çelikoğlu Koşusunda Maximus Boydan Rahat bir birincilik geldiTevfik Çelikoğlu Koşusunda Maximus Boydan Rahat bir birincilik geldi
Tarih : 23.05.2022 11:34  - Benzer Haberleri Göster
Geçen yıl aramızdan ayrılan Asli Üyemiz merhum Tevfik Çelikoğlu adına koşulan yarış (KV-8) 22 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 17.00de start aldı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan mücadele 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen koşuyu, Ulaş Yıldızın sahibi olduğu Maximus Boy (Maximus Dream No Comment Thunder Bolt I) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde starttan çıktığı gibi kazandı. Hülya Yıldız yetiştirmesi, Şükrü Çelikin antrene ettiği doru erkek tay bu mücadelede sergilediği başarılı performansla yarış hayatının altıncı birinciliğini elde etmiş oldu.

Tamamı erkek 10 safkanın katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışı Satoshi (Paco Boy - Belginim / Strike The Gold) ikinci olarak tamamlarken, Pure Black (Harzand - Unity / Sadlers Wells) üçüncü, Mood Indigo (Scarface - Go Dancing / Golan) dördüncü, Gökhan Babam (Güngör Baba - Sabur / Red Bishop) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Maximus Boy için bitiriş derecesi 2.07.95 olurken, farklar 5 Boy 4 Boy 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Adnan Türkoğluna kupasını merhum Tevfik Çelikoğlunun oğlu Ali Rıza Çelikoğlu verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk, Selman Taşbek, Gülnur Gülerce ve Yüksel Göktürk, Eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin ile Kulübümüz Asli Üyeleri ve davetliler de katıldı.
 

Tevfik Çelikoğlu

1958 yılında İstanbul’da doğan Tevfik Çelikoğlu, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Deri sanayi sektöründe faaliyet gösteren Çelikoğlu, 1988 yılından itibaren at yetiştiriciliği yaparak sahalarımızda at koştu. Yetiştirdiği ve koştuğu My Billionaire, Saraylı ve Vezir gibi safkanlarıyla birçok başarılar elde etti. 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli üyesi seçildi. 2011-2014 yılları arasında Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Çelikoğlu, 2015-2018 yılları arasında Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. 2021 yılında aramızdan ayrılan Tevfik Çelikoğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

kaynak:tjk



YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim