IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

93. Gazi Koşusunda zaferin adı THE LAST ROMANCE93. Gazi Koşusunda zaferin adı THE LAST ROMANCE
Tarih : 25.07.2019 08:50  - Benzer Haberleri Göster

Ahmet Çelik
üst üste 5. kez kupaya uzanarak tarih yazdı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 30 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Adını yarış tarihimize altın harflerle yazdırmak adına 18i erkek, 2si dişi toplam 20 tay bu dev derbide, yaklaşık 35 bin kişilik bir seyirci kitlesi önünde sahne aldı.

2019 yılının şampiyonu, jokeyi Ahmet Çelik idaresinde koşuya katılan THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo) oldu. Melis Kurtel Eminin sahibi olduğu, Moz.Org.Tar.Hay.San.Tic.A.Ş tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Orkun Özelcanatın yaptığı 3 yaşlı doru dişi tay için bitiriş derecesi 2.27.73 oldu. Safkanın jokeyi Ahmet Çelik bu zaferle birlikte üst üste 5’inci Gazi Koşusu galibiyetine ulaştı ve tarihe geçti. Şampiyon jokey 2015te RENK, 2016da GRAYSTORM, 2017de PIANO SONATA ve 2018de de HEP BERABER isimli safkanlarla birincilik kürsüsüne çıkmayı başarmıştı.



Çim pistte 2400 metre mesafede adına yakışır bir mücadelenin gerçekleştiği koşunun ikincisi Tolga Karakartalın sahibi olduğu, Özcan Yıldırım idaresindeki KUZEY KAFKASYALI (Luxor - Uba / River Special) olurken, Murat Dıragumandana ait HÜRAT (Torok - Esmerbal / Okawango) jokeyi Erhan Yavuz ile üçüncü, Ahmet Güzelocakın sahibi olduğu SCOUTLEO(Victory Gallop - Sopran Gath / Galileo) ise jokeyi Gökhan Gökçe ile dördüncü oldu. 1.650.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Büyük bir kalabalığın eşlik ettiği Winner Circledaki (tören alanı) kupa töreninde, kazanan tayın sahibesi Melis Kurtel Emine Gazi Kupasını, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Mustafa Aksu birlikte verdiler.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, kazanan safkanın antrenörü Orkun Özelcanata vekaleten Onur Özelcanata plaket takdim etti.

Kazanan tayın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun elinden aldı.

kaynak:tjk


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim