IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Ayasofya Koşusu’nu MISS HELİN kazandıAyasofya Koşusu’nu MISS HELİN kazandı
Tarih : 19.11.2018 01:25  - Benzer Haberleri Göster

Ayasofya Koşusu’nu MISS HELİN kazandı

Bizans İmparatoru I. Jüstinyen döneminde katedral olarak inşa edilen Ayasofya’nın kelime anlamı “kutsal bilgelik”tir ve bu Ortodoks Hristiyanlık’ta Tanrı’nın üç niteliğinden biri sayılır. Yapımı 5 yıl sürmüştür (532-537) ve mimarları Miletli İsidoros ile Trallesli Anthemius’tur. 16. yüzyılda yorgunluk ve dayanıksızlık belirtileri gösteren Ayasofya, Mimar Sinan’ın uzun mesaileri ve akıllıca müdahaleleri ile yıkılmaktan kurtulmuştur. 1481 yıllık ömrünün 916 yılını katedral, 482 yılını cami olarak geçiren bu tarihi yapı, 1935’ten bu yana müze olarak hizmet vermektedir. Dünyanın en eski ve en önemli eserlerinden olan Ayasofya adına 11 Kasım Pazar günü düzenlenen (Açık-A2/D) mücadele, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yaz sezonunun son Grup koşusu olarak gerçekleşti.

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus koşuyu zaferle noktalayan isim;Remzi Ayyıldız’ın sahibi olduğu, Onuralp Mehmet Kurt tarafından yetiştirilen MISS HELİN (Bin Ajwaad - Golden Victory / Acclamation) oldu. Jokeyi Halis Karataş’la koşuya katılan 4 yaşındaki doru kısrağın antrenörü ise İbrahim Bekiroğulları.

Bu yıl katıldığı 8 koşuda 4 kez potoyu önde bulan MISS HELİN’in galibiyetleri arasında Zübeyde Hanım (G2) ve A.Cemal Kura (G3) Koşuları da bulunuyor.



Sentetik pistte yapılan 2000 metre mesafeli yarışta, geçen ayki Zühtü Erişen (G3) galibiyetinin ardından ilk kez piste çıkan ŞEKER HANIM (Victory Gallop - Şeker Ayşe / Barnato) ikincilik elde etti. Uğur Polat idaresindeki doru dişi tay, sonlarda yaptığı ataklarla rakibiyle olan arayı devamlı azaltmasına karşın bir boyun farkıyla geride kalmaktan kurtulamadı. Son olarak 26 Ağustos’taki Büyük Taarruz Koşusu’nu (G2) kazanma başarısı gösteren GRAYAMAZON(After Market - Setryn / Strike The Gold) ise jokeyi Özcan Yıldırım ile üçüncü olurken, Gökhan Kocakaya’nın bindiği FUNNY FAMILLIAR (Toruk Macto - Carrig Girl / Nayef) da tabelayı tamamladı.

MISS HELİN’in 2.05.86’lık dereceyle kazandığı koşuda farklar Boyun - Boyun - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde düzenlenen ödül töreninde kazanan kısrağın sahibi Remzi Ayyıldız’a kupasını Kulübümüz Genel Sekreteri Sadettin Atığ verdi.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Göktürk ve Hakan Yücetürk ile Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner de katıldı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim