IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TRABZONSPOR FENERBAHÇE DERBİSİNİN TRABZONSPORA FATURASI AĞIR OLDUTRABZONSPOR FENERBAHÇE DERBİSİNİN TRABZONSPORA FATURASI AĞIR OLDU
Tarih : 06.04.2012 09:43  - Benzer Haberleri Göster
PFDK, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylardan dolayı bordo mavili kulübe verilen cezayı açıkladı.
Kurul bugün yaptığı toplantıda, Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspora 2 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 200 bin TL para cezası verdi. Disiplin Talimatı ın 54. maddesine göre Trabzonspor, PFDK tarafından verilen 2 maçlık cezayı Süper Finalde çekecek.

PFDKdan yapılan açıklama şöyle:

Trabzonsporun 01.04.2012 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonsporun, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eyleminin aynı sezon içerinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren ve teşdiden 150 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonsporun spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 50 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle Trabzonsporun toplam 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 200 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.


-Tahkim Kurulu a gideceğiz-
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından bordo-mavili kulübe Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle verilen 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasını ağır bulduklarını ve itiraz etmek üzere Tahkim Kurulu a gideceklerini söyledi.

Yener, AA muhabirine, böyle bir ceza verilmesini beklemediklerini belirterek,  maç seyircisiz oynama cezası bizim için fazla bir ceza. Tahkim Kurulu a gideceğiz. Çünkü, Fenerbahçe-Galatasaray maçında, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcı antrenörü Hasan Şaşa isabet eden yabancı cisimler var. Buna rağmen Fenerbahçe bu olaylardan 1 maç, küfürden de 1 maç ceza almıştı. Bizim küfürden aldığımız ceza yok, para cezası aldık. Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan olaylarla kıyaslandığında, fazla ceza aldık. Bizim maçta sahaya atılan yabancı maddeler var. Bunlar rakip takım teknik adam ve futbolcusuna isabet etmemiştir ifadelerini kullandı.

Aldıkları cezada medyanın da etkisinin olduğunu savunan Hasan Yener, Bugüne kadarki cezalar göz önüne alındığında, bu verilen ceza fazla. Özellikle bu cezanın, olayı medyanın abartması nedeniyle verildiğini düşünüyorum. Ceza tebliğ edildikten sonra Tahkim Kurulu a başvuruyu yapacağız diye konuştu.

Yener, cezanın Süper Final maçlarında mı yoksa gelecek sezonda mı geçerli olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise Federasyonun bu konudaki kararını bekliyoruz. Bu konuda bize henüz bildirilen bir şey yok. Çünkü, daha önce Süper Finalde seyircisiz maç yok demişlerdi yanıtını verdi.

Bu arada, bordo-mavili kulübün Tahkim Kurulu a başvuru yapması için 7 günlük süresinin bulunduğu ve yarın bunun için hazırlıklara başlanacağını, yetişmemesi halinde ise 9 Nisan Pazartesi günü Tahkim Kurulu a başvuruda bulunulacağı öğrenildi.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim