IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Münci Giz KoşusuNu AĞADAYI kazandıMünci Giz KoşusuNu AĞADAYI kazandı
Tarih : 27.11.2012 04:16  - Benzer Haberleri Göster

Münci Giz Koşusu'nu AĞADAYI kazandı

İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 25 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Münci Giz Koşusu'nu, Mücahit Demirkan'ın AĞADAYI (d.e. Bosporus - Zişan / ALZAO) isimli safkanı jokey Nurettin Şen ile 2.04.79'luk bitiriş derecesiyle kazandı. Koşularını Ankara ve İzmir pistlerinde gerçekleştiren safkan bugün katıldığı 20'nci startında sergilediği performansla Şirinyer'deki 3'üncü, yarış kariyerindeki ise 5'inci birinciliğini elde etti.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olan kum pistteki 1900 metre mesafeli koşuyu (KV - 7 / TR) YİĞİT OĞLUM (Bosporus - Nazar / LEAR WHITE) ikinci, ROKETATAR (Mr.Nobel - Rapator / PRINCE SABO) üçüncü ve ATAKAN BEY (Kaneko - Orbi / TOP VILLE) isimli safkan da dördüncü olarak tamamladı. Birincilik ikramiyesi 44.500 TL olan koşunun farkları burun - 3 boy - boyun şeklinde gerçekleşti.Koşuyu kazanan atın sahibi adına Hüseyin Türkaslan'a kupayı Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Gür Özbelge verdi. Kupa törenine İzmir Hipodrom Müdürü Orhan Karabıyık da katıldı.

 MÜNCİ GİZ

Münci Giz, 1916 yılında Aydın’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra çeşitli ilçelerde yargıç yardımcılığı yaptı. Ziraat ve Vakıflar Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Basın Yayın Genel Müdürlüğünde görev alan Giz, Londra ve Washington’da Basın Ataşeliği, Turizm Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlık görevlerinde bulundu. 1958 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi ve TJK Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 1976 yılında Turizm Bakanlığı Baş Müşavirliği’nden emekli oldu. 23 Temmuz 2005 tarihinde vefat eden Münci Giz’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim