IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SPOR TOTO SÜPER FİNAL  SİSTEMİNE BAKIŞ,KAÇ MAÇ OYNANACAK?SPOR TOTO SÜPER FİNAL SİSTEMİNE BAKIŞ,KAÇ MAÇ OYNANACAK?
Tarih : 05.04.2012 04:15  - Benzer Haberleri Göster

Spor Toto Süper Ligdeki play off sisteminin gelecek sezonlarda da uygulanması için TFF ile kulüplerin anlaştığı belirtildi.

Spor Toto Süper Ligdeki play off sisteminin gelecek sezonlarda da uygulanması için TFF ile kulüplerin anlaştığı belirtildi. Bu hafta sonu Spor Toto Süper Ligin normal sezonu bitecek ve gözler 14 Nisandan itibaren (Süper Final) play off a olacak.

6 haftalık lig sonunda şampiyon, Devler Ligi’ne giden takımlar ve UEFA Avrupa Ligi vizesini elde edecek ekip belirlenecek. Bu yıl yaşanacak heyecan ile gelecek sezona ilişkin detaylar, Hürriyet en İlhan Söylerin haberinde aktarıldı;

- TFF ve kulüpler, play offun gelecek gelecek yıllarda da devam ettirilmesinde anlaştı.
- Yeni sezonda Süper Lig’den düşecek ve Süper Lig’e gelecek yeni takımlar da play out maçları ile belirlenecek.
- Süper Final’de boy gösterecek 4 takım için özel formalar tasarlanacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oynanacak 12 karşılaşmaya bu özel formalarla çıkacak. Yeni formalar storelarda da satışa sunulacak.
- Final maçları için 30 hakemden 10 ya da 12si seçilecek.
- Süper Final’in reklam filmlerinde 4 büyük takımın yıldızları boy gösterecek. Öncelikle Elmander, Alex, Fernandes ve Burak Yılmaz takımları adına reklam filmlerinde oynayacak. Billbaordları onların resimleri süsleyecek.
- 12 dev karşılaşmaya sahne olacak Süper Final’deki maçlar her kulübün 4 efsane ismine adanacak. Karşılaşmalara evsahipliği yapacak statlarda bu efsane isimler adına hatıra eşyaları, tişört ve kupalar satılacak.
- Şampiyonun belli olduğu karşılaşma sonrası oynanan tüm maçlar sonunda, en başarılı futbolcu seçilecek. Bu oyuncu Süper Final MVP’si ünvanının sahibi olacak. Kendisine para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler verilecek.

Bu hafta sonu Spor Toto Süper Ligin normal sezonu bitecek ve gözler 14 Nisandan itibaren play off a olacak

6 haftalık lig sonunda şampiyon, Devler Ligi’ne giden takımlar ve UEFA Avrupa Ligi vizesini elde edecek ekip belirlenecek.

Bu yıl yaşanacak heyecan ile gelecek sezona ilişkin detaylar şöyle;

— TFF ve kulüpler, play offun gelecek gelecek yıllarda da devam ettirilmesinde anlaştı.

— Yeni sezonda Süper Lig’den düşecek ve Süper Lig’e gelecek yeni takımlar da play out maçları ile belirlenecek.

Süper Final’de boy gösterecek 4 takım için özel formalar tasarlanacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oynanacak 12 karşılaşmaya bu özel formalarla çıkacak. Yeni formalar storelarda da satışa sunulacak.

— Final maçları için 30 hakemden 10 ya da 12si seçilecek.

Süper Final’in reklam filmlerinde 4 büyük takımın yıldızları boy gösterecek. Öncelikle Elmander, Alex, Fernandes ve Burak Yılmaz takımları adına reklam filmlerinde oynayacak. Billbaordları onların resimleri süsleyecek.

— 12 dev karşılaşmaya sahne olacak Süper Final’deki maçlar her kulübün 4 efsane ismine adanacak. Karşılaşmalara evsahipliği yapacak statlarda bu efsane isimler adına hatıra eşyaları, tişört ve kupalar satılacak.

3 Temmuz’da başlayan şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma, kapsamında Türk futbolu tarihinin en ağır krizini yaşadı. TFF, bu olumsuzlukları önlemek amacıyla giriştiği formül arayışlarında o günlerde spor otoritelerinin çok eleştirdiği radikal bir adım attı ve Spor Toto Süper Lig’in yeni sezonda play-off sistemiyle oynatılmasını karara bağladı. Bu sayede ligde oynanacak maç sayıları arttı. Derbi sayılarında muhtemelen bir artış söz konusu. Ligin boyunun uzamasıyla devre arası tatili kısaldı . Artan maç sayıları kulüpler için yeni bir gelir kapısı oldu. Türkiye, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü de lig maçlarıyla tanıştı…

PEKİ PLAY-OFF NASIL OYNANACAK?

Süper Lig’de 2011-2012 sezonunda 34 haftalık maraton 8 Nisan’da sona erecek. Normal sezonu ilk dört sırada bitiren takımlar play-off’a kalacak. Play-off’a kalan dört takım, çift devreli lig usulüyle karşı karşıya gelecek ve böylece ligin boyu 6 hafta daha uzamış olacak.

PLAY-OFF’A KATILAN 4 TAKIM PUANININ YARISINDAN DEVAM EDECEK

Play-off’a kalan dört takım mücadelelerine normal sezondan getirdikleri puanların yarısını taşıyacak. Buçuklu puanlar üstteki tam sayıya yuvarlanacak. Örneğin 74 puanı olan bir takımın puanı play-off’larda 37 olacak. 67 Puanı olan bir takımın puanı buçuğu bir üste yuvarlanacak ve 34 olacak. Dört takımın normal sezondan taşıdığı puanların yarısıyla play-off’taki 6 maç sonunda elde edilen puanlar toplanacak ligin şampiyonu belirlenecek…


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim