IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TEVEZ KISA MESAFEDE  GEÇİLMİYORTEVEZ KISA MESAFEDE GEÇİLMİYOR
Tarih : 22.11.2012 08:20  - Benzer Haberleri Göster

İbrahim Özekici Koşusu'nu TEVEZ kazandı

20 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen İbrahim Özekici Koşusu'nu (KV 6), Orhan Bekmezci'nin (2) TEVEZ (Ocean Crest - Grenadine Soda / Indian Ridge) isimli safkanı jokeyi Ahmet Çelik ile 1300 metre kum pistte 1.19.83’lük derece yaparak kazandı.

LAÇİN BABA isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, üç ve daha yukarı yaşlı 8 safkan İngiliz atının katıldığı koşuda, DİLŞARBEY (West By West-Tarhundas/Miswaki) ikinci, MELODİ (Bosporus-Geologist/ Lycius) üçüncü, OCEAN RAIN (Ocean Crest-Golden Seraph/Affirmed)  dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 37.500 TL olan koşunun farkları Boyun - Uzak - 2,5 Boy şeklinde gerçekleşti.Üst üste üçüncü koşusunu uyum sağladığı jokeyi Ahmet Çelik ile kazanan TEVEZ, birincilik sayısını da 39 startta 14'e çıkardı. Safkan son olarak 6 Kasım Salı günü 1400 metre kum pistte düzenlenen KV 7 Koşusu'nu kazanmıştı.

Ahmet Çelik ise geçen sene bu koşuyu HAWK ATTACK isimli safkanla kazanma başarısı göstermiştiKoşu sonrasında yapılan törende kazanan atın sahibi Orhan Bekmezci'ye vekaleten Murat Bekmezci'ye kupasını Selim Özekici verdi. Padok mahallinde düzenlenen kupa törenine Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Cihat Gürüz ile Adana Hipodrom Müdürü Teyfik Süha Mutlu da katıldılar.


İBRAHİM ÖZEKİCİ
(1927-1977)

1927 yılında Adana'da doğan İbrahim Özekici, Adana Erkek Lisesi mezunudur. Çiftçilik yapan bir ailenin mensubu olarak ziraat ile uğraşmış olup, Adana Çiftçi Birliği, Çukobirlik ve Çukurova Kulübü gibi çeşitli zirai mesleki kuruluşlarda üyelik yapmıştır. Gençlik yıllarında voleybol oynamış, spora olan ilgisi sebebi ile bir dönem Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Atlara olan sevgisi nedeniyle 1950'li yılların başından itibaren atçılık sporuna merak salan İbrahim Özekici, başta Tokuçlu ve Çamtepeli olmak üzere birçok safkan atın sahibi ve yetiştiricisi olmuştur. Adana'da atçılık sporunun gelişmesine de katkıda bulunan İbrahim Özekici, 1977 yılında aramızdan ayrılmıştır.

Bugün anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim