IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TONYA GÜCÜNÜ GÖSTERDİTONYA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Tarih : 02.11.2012 08:10  - Benzer Haberleri Göster

Basri Çifkurt Koşusu'nu TONYA kazandı  

 31 Ekim Çarşamba günü yarış sezonunun son isimli koşusu olan Basri Çifkurt Koşusu'nu (KV 8 / S) Nancy Kibar'ın TONYA (Unaccounted For - Pergola / Mtoto) isimli safkanı jokeyi Mehmet Kaya ile 2200 metre çim pistte 2.16.81’lik derece yaparak kazandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen üç ve daha yukarı yaşlı 12 safkan İngiliz atının start aldığı koşuda, YENER KAZIM (Eagle Eyed-Cindy 1/ My Volga Boatman) ikinci, STORM EAGLE (Mountain Cat-Manoglia/Rahy)üçüncü, ÖZBAYHAN (Yavuz Star-Lady Asoof/Uğurtay) da dördüncü olurken, koşunun farkları ise Uzak - Burun - 3 Boy şeklinde gerçekleşti. TONYA 22. startında 5. birinciliğini elde etti. Safkan son olarak aynı hipodromda 29 Ağustos Çarşamba günü 2100 metre çim pistte düzenlenen Şartlı 5 Koşusu'nu kazanmıştı..

 BASRİ ÇİFKURT

 Basri Çifkurt, 1927 yılında Eskişehir'de doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Çifkurt, aile şirketleri olan Çifkurt A.Ş.'de iş yaşamına başladı. İngiltere'den ithal ettiği safkanlarla yetiştiricilik yaptı ve yetiştirdiği İpek I isimli safkanı ile 1959 yılında Ankara Koşusu'nu kazandı. 1960 yılında TJK Asli üyesi oldu. 1978 yılında vefat eden Basri Çifkurt’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim