IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

GELİBOLU BURNUNU KONUŞTURDUGELİBOLU BURNUNU KONUŞTURDU
Tarih : 27.10.2012 05:00  - Benzer Haberleri Göster


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Dr. Nihat Pakdil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri Mustafa Özdemir ve Mehmet Mircan Fırat ile Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ender Aydıner ve  TJK Asli Üyeleri ile işadamları da koşuları takip ettiler.  

 

 

 

Cumhuriyet Koşusu'nu 2. kez GELİBOLU kazandı  

 Cumhuriyet Koşusu’nu Cüneyt Çalıcıoğlu'nun sahibi olduğu Gelibolu (Odinhan – Altıngül / Tolga) isimli safkanı jokeyi Ahmet Çelik ile 1.47.75’lik derece yaparak kazandı.

 Üç ve daha yukarı yaşlı 13 safkan Arap atının katıldığı koşuda Kurtel (Bilgin-Mebruke.91/Rüzgar.30) ikinci, Darfur (Bilgin-Malike.17/Tolga) üçüncü ve Tozan (Sağanak-Sündüz/Sakarya) ise dördüncülüğü elde ettiler. Birincilik ikramiyesinin 800.000 TL olduğu, 1600 metre çim pistteki koşunun farkları Burun – Burun – 2,5 Boy olarak gerçekleşti.

 Koşu sonrası yapılan törende Gelibolu’nun sahibi Cüneyt Çalıcıoğlu'na kupasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan verdi.Kupa töreninde ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan antrenör Bahattin Dağ ile jokey Ahmet Çelik'e plaketlerini verdi.

2010 yılında da bu önemli koşuyu kazanan Gelibolu ikinci birinciliği elde ederken, jokey Ahmet Çelik de geçen sene Onurkaan isimli safkanla kazandıktan sonra ikinci kez bu mutluluğu yaşamış oldu.

 Bugüne kadar 51 kez start alan GELİBOLU, bu önemli zaferin ardından birincilik sayısını 17’ye çıkarırken, 5. G1 birinciliğini elde etmiş oldu. Safkan son olarak 16 Eylül 2011 günü İstanbul-Veliefendi Hipodromu’nda koşulan G1 Veliefendi Koşusu’nu kazanmayı başarmıştı.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim