IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Prof. Selahattin Batu Koşusu
u AZ KALDI kazandıProf. Selahattin Batu Koşusu u AZ KALDI kazandı
Tarih : 23.10.2012 05:17  - Benzer Haberleri Göster

Prof. Selahattin Batu Koşusu'nu AZ KALDI kazandı

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 23 Ekim Salı günü düzenlenen Prof. Selahattin Batu Koşusu'nu (Açık A3) Francesco Sponza’nın AZ KALDI (Captain Rio - Bonorva / Grand Lodge) isimli tayı jokeyi Sadettin Boyraz ile 1500 metre kum pistte 1.35.11’lik derece yaparak kazandı.

İki yaşlı 9 İngiliz tayının katıldığı koşuda, AĞA SÜNNETÇİ (Always A Classic- Balıkçıl/Never So Bold) ikinci, TOSUNOĞLU (Dinyeper-Bedtime Story/ Private Account) üçüncü, BALIKESİRLİ (Sea Hero-Didemim/Darnay) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL olan koşunun farkları Boyun - 3 Boy - 1,5 Boy şeklinde gerçekleşti. Yarış yaşamına Ankara da başlayan AZ KALDI start aldığı ikinci yarışında da rakiplerini geride bırakma başarısı gösterdi. Captain Rio yavrusu tay 18 Eylül Salı günü 1300 metre kum pistte düzenlenen Maiden Koşusu’nu aynı jokeyiyle kazanma başarısı göstermişti.

PROF. SELAHATTİN BATU

(1905-1973)  Prof. Selahattin Batu, 25 Aralık 1905 tarihinde Eceabat’ta doğdu. 1921 yılında Gelibolu Lisesi’nden, 1925 yılında ise İstanbul Yüksek Veteriner Okulu’ndan mezun oldu. Aynı okulda asistanlık yaptı. 1927 yılında Ziraat Bakanlığı tarafından Almanya’ya gönderilen Batu, Hannover Yüksek Veteriner Okulu ve Berlin Ziraat Fakültesi’nde ikişer yıl uzmanlık öğrenimi gördü. Türkiye’ye dönüşünde, Ankara Veterinerlik Fakültesi ile Ziraat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. TBMM’nin VII. döneminde Çanakkale Milletvekili olarak görev aldı. Zooteknik alanında çalışmalar yapan Batu, 1941 yılında Prof. ünvanı aldı ve yıllarca Zooteknik Profesörü olarak görevini sürdürdü. Şiir, gezi, deneme, makale, oyun ve çeviri alanında pek çok eser veren Batu, S. Kemal Yetkin ile Sanat ve Edebiyat gazetesini çıkarttı ve yönetti. Türk atçılığı üzerine geniş araştırmalar yaptı ve birçok veteriner hekimin yetişmesinde emeği geçti. 1973 yılında vefat eden Batu’yu anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ile anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim