IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

BARCELONA MİLANA ACIMADIBARCELONA MİLANA ACIMADI
Tarih : 04.04.2012 12:15  - Benzer Haberleri Göster

BARCELONA  3-1  MİLAN

Şampiyonlar Ligi in son şampiyonu Barcelona, bu kupayı tarihte en çok kazanan 2. takım olan dev rakibi AC Milanı rövanşta mağlup etmeyi başardı ve yarı final biletini kaptı.

Nou Camp Stadı da oynanan karşılaşmada, Daniel Alvesin ortasında Fabregas topu bekletmeden süper bir şekilde Messiye aktardı ancak Arjantinli yıldız müsait pozisyonda kendisinden beklenmeyen bir vuruş yaptı.

11. dakikada, Luca Antonini ceza sahası içinde büyük hatasında topu önce ayağından açtı ve ardından Messiye yaptığı müdahaleyle penaltıya sebebiyet verdi.

Beyaz noktanın başına geçen Lionel Messi, yerden köşeye gönderdiği vuruşla hata yapmadı ve bu sezon 13 gole ulaşıp Şampiyonlar Ligi de bir sezonda en çok gol atan futbolcu olma unvanını eline geçirdi ve yine müthiş bir başarı elde etti. 1-0

Bu alanda önceki rekoru, 2002-2003 sezonunda 12 gol atan Ruud van Nistelrooy ile geçen sezon yine 12 gol atan Lionel Messi paylaşıyordu.

Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 66. maçında 50. kez fileleri havalandıran Arjantinli forvet oyuncusu, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tarihinde 50 gol barajına ulaşan en genç futbolcu da oldu.

32. dakikada, Ibrahimovicin öldürücü ara pasında ceza sahası sağ çağrazında kaleciyle karşı karşıya kalan Antonio Nocerino, topu yerden köşeye gönderip kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golüne imza attı. 1-1

41. dakikada kullanılan korner esnasında, Busquets ile Nesta arasındaki çekişmede Hollandalı hakem Bjorn Kuipers tartışmalı bir kararla Busquetsin yerde kalmasına penaltı derken, Milanlı futbolcuların yoğun itirazları kararı değiştirmedi.

Beyaz noktanın başına yine Messi geçti ve bu kez topu diğer köşeye gönderip kaleci Abbiatiyi ters tarafa gönderdi. 2-1

Bu sezon Barcelona forması altındaki toplam gol sayısını 58e çıkaran ve Şampiyonlar Ligi de de 14. kez gol sevinci yaşayan Messi, eski adı Şampiyonlar Kulüpler Kupası olan Avrupa ın 1 numaralı kupasında bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanına da ortak oldu.

AC Milanın unutulmaz Brezilyalı golcüsü Jose Altafini, 1962-1963 sezonunda kaydettiği 14 golle bu unvanı elinde bulunduruyordu. Altafini bu 14 golün 8ini Union Luxembourg takımıyla oynanan 2 maçta atmıştı.

Messi, Şampiyonlar Ligi de forma giydiği son 27 maçta 32. kez gol sevinci yaşadı.

53. dakikada, Messi in sert şutunda defanstan seken topu önünde bulan Andres Iniesta, soğukkanlı bir vuruşla farkı 2ye çıkaran golü attı. 3-1

Bu sonucun ardından Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 5 kez adını yarı finale yazdıran ilk takım olan Barcelona, yarı finalde Benfica-Chelsea eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi i üst üste 2 kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçmek isteyen Barcelona, oynadığı son 12 resmi maçtan 11ini kazanıp 1inde berabere kaldı.

Pep Guardiola ın öğrencileri, 2010 Eylülde Herculese karşı aldığı mağlubiyetin ardından Nou Camp Stadı da başlayan muhteşem serisinde 52 resmi maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi de kendi evinde oynadığı son 17 maçta da gol atmayı başardı ve bu seride toplam 50 kez fileleri havalandırdı. Katalan ekip, devler arenasında iç sahada son olarak 28 Nisan 2009 tarihinde Chelsea ile oynadığı yarı final randevusunda gol atamamıştı.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi de oynadığı son 16 maçta da yenilgi yüzü görmedi ve bu maçların 13ünü kazandı. Barcelona, Şampiyonlar Ligi de kendi evindeki son mağlubiyetini ise 20 Ekim 2009 tarihinde oynanan maçta Rubin Kazana karşı almıştı.

Katalan ekip, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi de grup aşamalarından sonra başlayan elemeli turlardaki 28. galibiyetini elde ederek bu alanda rekoru elinde bulunduran Manchester Unitedı geçti.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim