IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Ünlü jokey Richard Hughes 7 koşu kazananlar kervanına katıldıÜnlü jokey Richard Hughes 7 koşu kazananlar kervanına katıldı
Tarih : 16.10.2012 09:48  - Benzer Haberleri Göster

 Ünlü jokey Richard Hughes 7 koşu kazananlar kervanına katıldı
 
 Genellikle Britanya’da at binen İrlanda-Dublin doğumlu 39 yaşındaki ünlü jokey Richard Hughes 15 Ekim 2012 Pazartesi günü İngiltere’nin Windsor Hipodromu’nda katıldığı 8 yarışın 7’sini kazanarak, 28 Eylül 1996 tarihinde dünyaca ünlü jokey Frankie Dettori’nin Ascot’ta 7’de 7 yaparak kazanmış olduğu “Britanya’da bir yarış gününde en fazla yarış kazanan jokey” ünvanına ortak oldu.
 Katıldığı 8 koşuda Pivotal Movement, East Texas Red, Embankment, Magic Secret, Links Drive Lady, Duke of Clarence ve Mama Quilla isimli safkanlarla kazanan Richard Hughes, yalnızca günün 6. koşusunda start aldığı Ever Fortune isimli safkanla 3. oldu.
 
7'de 7 yapan jokeyimiz Halis Karataş da rekortmenler arasında
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 20 Temmuz Cuma günü  düzenlenen 47 yarış gününde Halis Karataş fırtınası esmiş 7 yarıştan oluşan günün programında sırasıyla AKINCIHAN, TAMPICO, SARUS, LİDERTAY, SARRAF, VERDASCO ve MİA NUR isimli safkanlarla rakiplerini geride bırakarak bir ilke imza atarak, “ülkemizde bir yarış günü içerisinde en fazla koşu kazanan jokey” ünvanını elde etmişti. 
 Yarıştan sonra ünlü jokey Richard Hughes, konuyla ilgili verdiği demeçte: “Kendimi ay’da gibi hissediyorum. Bu rekoru kırmak gerçekten harika bir duygu. Her zaman mutlaka bir gün şanslı pistim Windsor’da bunu yapmak istediğimi söylüyordum. Ayrıca Richard Hannon (antrenör) olmasa bunların hiç birisini yapamazdım. Her sabah oğlum Harvey “Baba bugün kaç yarış kazanırsın? 6 mı 7 mi?” diye soruyordu ve ben ona hep, o kadar ata binmeyeceğimi söylüyordum. Fakat bugün 7 yarış kazandım ve mutluyum” şeklinde konuştu.
 Bundan tam 1 yıl öncesinde 13 Ekim 2011 tarihinde MORE THAN WORDS isimli tayla 2 yaşlılara ait koşuda fazla kamçı kullandığı gerekçesiyle ceza alan ve bu cezayı protesto edip binicilik lisansını iptal etmeyi dahi düşünen Richard Hughes, sonrasında tekrar pistlere dönmüştü. Tam 1 yıl aradan sonra gelen bu Britanya rekoru ise1 yıl gecikmeli de olsa bir anlamda ünlü jokey için moral oldu.
 Dünya genelinde bir gün içerisinde en fazla koşu kazanma rekoru ise 4 Haziran 2005 günü Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Calder Hipodromu’nda katıldığı 11 koşunun 9’unu kazanan EDDIE CASTRO’ya ait.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim