IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ASLAN 91. GALİBİYETİNİ ARIYORASLAN 91. GALİBİYETİNİ ARIYOR
Tarih : 01.10.2012 08:40  - Benzer Haberleri Göster

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz temsilcisi Braga'yı ağırlayacak olan Galatasaray, Avrupa kupası tarihindeki 239. maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 134, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 238 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 238 maçta 90 galibiyet ve 86 yenilgi alırken, 62 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 334 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 338 gol gördü.

-Avrupa karnesi-
Galatasaray'ın mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:

Organizasyon Maç G B M
Şampiyonlar Ligi 134 48 33 53
Kupa Galipleri Kupası 32 12 7 13
Avrupa Ligi 71 29 22 20
Süper Kupa 1 1 0 0
Braga'yı yen bu işi bitir!
Galatasaray yarın evinde konuk edeceği Braga'yı mağlup ederse, Portekiz ekibi yarışa havlu atabilir. Aslan bir sonraki maçta da Cluj'u ağırlayacak. Bu sınavın da kazanılması, Cim Bom'u bir anda ilk 2'nin en iddialı adayı haline getirecek. Hesap basit, zor olan kazanmak.

Ligde haftayı hasarlı kapatan Galatasaray’da gözler Şampiyonlar Ligi’ne çevrildi. H Grubu’ndaki ilk sınavında Manchester United’a Old Trafford’da mağlup olan Sarı-Kırmızılılar, yarın saat 21.45’te Braga’yı Türk Telekom Arena Stadı’nda ağırlayacak. Portekiz temsilcisi, ilk maçında sahasında ağırladığı Cluj’a sürpriz bir şekilde 2-0’la mağlup olmuştu.

Denge bizim lehimize
Bu skorun da gruptaki dengeleri, Cim Bom’un aleyhinde bozacağı düşünülüyordu. Ancak basit bir hesap yapıldığında, işin böyle olmadığı görülüyor. Grupta herkesin favorisi Manchester United. Dolayısıyla Aslan ikincilik için mücadele edecek, tıpkı en ciddi rakibi Braga gibi. Ancak Portekiz ekibi kendi sahasında Cluj’a kaybedince ciddi bir avantaj yitirdi. Şimdi Cim Bom da Braga’yı evine eli boş gönderirse, puansız dibe çakılan Portekiz temsilcisi, Manchester United’la üst üste iki maça çıkıp, büyük ihtimalle şansını tamamen kaybedecek.

Anahtar İstanbul’da!
Aynı dönemde Galatasaray’ın üst üste kozlarını paylaşacağı rakibi ise Cluj olacak. Rumen temsilcisi önce İstanbul’a gelecek. Sarı-Kırmızılılar bu mücadeleden galip ayrılırsa, ki bir önceki hafta Braga’yı da yendiğini varsayıyoruz, Aslan böylece Romanya deplasmanına da rahat çıkacak. Burada elde edilecek bir beraberlik bile, 4. hafta sonunda Cim Bom’un puanını 7’ye yükseltirken, Cluj’u 4’te tutacak, Braga sıfırda kalacak.

Manchester bitirirse
12 puanlı Manchester gruptan çıkmayı garantilediği için, 5. hafta maçında İstanbul’a rahat gelecek, belki de yedeklerle oynayacak. İşte bu karşılaşmayla, Galatasaray da ilk 2’yi garanti altına alabilir. Hesap basit, ama hesabın tutması için önce Aslan’ın Braga’yı devirmesi gerekiyor.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim