IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

LUCA BRASI KALİTESİNİ İSPATLADILUCA BRASI KALİTESİNİ İSPATLADI
Tarih : 01.10.2012 08:31  - Benzer Haberleri Göster

Kemal Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu LUCA BRASI kazandı

30 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Kemal Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu (G3) Adil Mert Kaya'nın sahibi olduğu LUCA BRASI (Victory Gallop- Havin / Rakan) isimli safkan kazandı. Jokey Ahmet Çelik ile start alan safkan, 1400 metre kum (sentetik) pistte 1.25.13’lük derece yaptı. Luca Brası’nin sahibi Adil Mert Kaya, geçtiğimiz yıl da bir başka HAVIN yavrusu olan KING isimli tayıyla, yine jokey Ahmet Çelik idaresinde Kemal Sahir Kurutluoğlu Koşusu’nu kazanmayı başarmıştı.

İki yaşlı 7 safkan İngiliz tayının start aldığı koşuda, TAPIT GIRL (Tapit (USA)- Floral Beauty (USA) / Gone West)  ikinci, VILLAGE WIND (Sri Pekan (USA) – Steel Girl / Shining Steel) üçüncü, HOP HOP (Last Commander (USA) – Fast Spartan (USA) / Maria’s Mon) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL olan koşunun farkları 2,5 Boy - 1/2 Boy – 3 Boy şeklinde gerçekleşti. 16 Mayıs 2012’de yarış hayatına başlayan LUCA BRASI, koştuğu ilk 3 koşuyu kazandıktan sonra 26 Ağustos günü G2 Tay Deneme Koşusu’nda ilk kez geçilip tabela dışında kalmıştı.

Koşuyu kazanan atın sahibi A. Mert Kaya’ya kupayı Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Sadettin Sükan verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Nusret Balkaroğlu, İlyas İlbey ve Serdar Kemal Özçolak da katıldı.
            KEMAL SAHİR KURUTLUOĞLU

Kemal Sahir Kurutluoğlu, 1910 yılında Kırşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bafra ve Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Serbest Avukatlık, 8. Dönem Kırşehir Milletvekilliği, Kurucu Meclis Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği, Basın Yayın ve Turizm ile Adalet Bakanlığı yaptı. 1962 yılında TJK Asli Üyesi seçilen Kurutluoğlu, 1962-1966 yıllarında TJK Başkanlığı da yapmıştır. 1992 yılında vefat eden atçı, yetiştirici ve siyaset adamı Kemal Sahir Kurutluoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim