IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Sir Percy Loraine Koşusunu STORM EAGLE kazandıSir Percy Loraine Koşusunu STORM EAGLE kazandı
Tarih : 22.09.2012 05:59  - Benzer Haberleri Göster

Sir Percy Loraine Koşusu'nu STORM EAGLE kazandı

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 22 Eylül Cumartesi günü  düzenlenen Sir Percy Loraine Koşusu'nu (KV - 7) Oktay Serici'nin STORM EAGLE(Mountain Cat - Manoglia / Rahy) isimli safkanı jokey Ahmet Çelik ile 1900 metre çim pistte 1.58.47'lik derece yaparak kazanmayı başardı.

AKDENİZ ATEŞİ isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, üç ve daha yukarı yaşlı 9 safkan İngiliz atının katıldığı koşuda, DOUBLE COST (Clodovil-Crohal Di San Jore/Saddler's Hall) ikinci, THIS IS IT (Strike The Gold-Sudecan/Lockton) üçüncü, ULTRAMARINE (Ultramar-Yenice/ Dynaformer) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 52.000 TL. olan koşunun farkları ise Burun - 1 Boy - Boyun şeklinde gerçekleşti.

STORM EAGLE 24. startında 3. birinciliğine ulaştı. Safkan son olarak 21 Mart Çarşamba günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda düzenlenen Handikap 16 Koşusu'nu kazanmıştı.

Koşuyu kazanan atın sahibi Oktay Serici'ye plaketini İngiltere Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Başkanı Stuart Adam verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat katıldı.

SIR PERCY LORAINE

Ulu önder Atatürk döneminde, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği görevinde bulunan Sir Loraine gerçek bir atseverdi. İngiltere’de atçılık ve yetiştiricilik alanında söz sahibi olmuş, yetiştirdiği safkanlarla pek çok yarış kazanmıştı. Kendisi yurdumuzda bulunduğu sıralarda yetiştiriciliğimizin gelişmesine yardımcı olmuş, bu arada Coup de Roi ve Legal Fave isimli aygırların Türkiye’ye getirilmesini sağlamıştır. Bu iki aygır ülke yetiştiriciliğimize uzun yıllar damgasını vurmuştur. Sir Percy Loraine’i adına düzenlenen bu yarış nedeniyle saygı ile andık.
 
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim