IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Ekrem Kurt Koşusunu INVASION kazandıEkrem Kurt Koşusunu INVASION kazandı
Tarih : 17.09.2012 12:16  - Benzer Haberleri Göster

Ekrem Kurt Koşusu'nu INVASION kazandı
 
Efsane jokey Ekrem Kurt anısına düzenlenen (KV-8) koşu 16 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşuldu. 1900 Metre Çim pist üzerinden koşulan koşuya toplam 7 safkan deklare yapmasına rağmen 3 numaralı Domino Effect starttan çıkmayınca 2012 yılı koşu 6 atın birincilik mücadelesine sahne oldu.
2012 yılı Ekrem Kurt Koşusunu Murat Karabulut’un sahibi olduğu INVASION (IRE) (Tagula (IRE) – Engagement (GB)/ Genereous) jokeyi Sadettin Boyraz ile kazandı. Bülent Gökkan’ın sahibi olduğu FULL TIME TRAGEDY (Manila (USA)-Femme Sauvage (USA)/Loup Sauvage) jokeyi Ahmet Çelik ile ikinci olurken, Zehra Özbay’ın sahibi olduğu ÖZBAYHAN (Yavuz Star-Lady Asoof/Uğurtay) koşudan üçüncü olarak ayrılırken, T.İzzet Aksoy’un KRONOS (Sports Hero (USA)-Maçivet/Best of the Bests) isimli atı da Selim Kaya ile dördüncü oldu.
Kazanan INVASION için koşunun 1900 metre çim pistte bitiriş derecesi 1.55.95 oldu. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farklar ise: 2 Boy – Boyun ve 1.5 Boy şeklinde oluştu.
 
Şeref tribününde düzenlenen törende kazanan atın sahibi Murat Karabulut’a vekaleten kupayı İncilay Karabulut’a, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Zekeriya Aydın verdi. Kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Akgün Midillili ve Kurt Ailesi ile davetliler de katıldı. 
 
EKREM KURT

Ekrem Kurt, 1934 yılında Manisa'nın Salihli ilçesinde ziraatçı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Atçılık camiasına 1948 yılında katıldı ve 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi oldu. İlerleyen yaşına rağmen at binen dünyadaki ender jokeylerden biri olan Kurt, yarış hayatı boyunca 12.800 yarışa katıldı ve bunların 3665 tanesini kazandı. 112 tane GR I yarışı kazanan Ekrem Kurt, 49 yıl boyunca mesleğini büyük bir centilmenlikle ve diğer meslektaşlarına örnek olacak nitelikte sürdürdü. 1997 yılında vefat eden Ekrem Kurt’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim