IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Fethi Atan Koşusunu HOP HOP kazandıFethi Atan Koşusunu HOP HOP kazandı
Tarih : 15.09.2012 12:59  - Benzer Haberleri Göster

Fethi Atan Koşusunu HOP HOP kazandı
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen gecenin ikinci kupalı mücadelesi olan Fethi Atan Koşusu'nda, 2 yaşlı safkan İngiliz tayları birincilik için piste çıktılar. 6 tayın birincilik mücadelesi verdiği koşuda, Muzaffer Çizmecioğlu'nun safkanı HOP HOP (d.e. Last Commander - Fast Spartan / MARIA'S MON) jokeyi Selim Kaya ile potoyu önde geçen isim oldu. 27 Temmuz günü yarış hayatına başlayan safkan 1.26.85'lik derece gerçekleştirdiği koşuyla üst üste ikinci birinciliğini kazanırken daha önce katıldığı 2 koşusundan da ikinci olarak ayrılmıştı.
14 Eylül Cuma günü düzenlenen kum (sentetik) pistteki 1400 metre mesafeli koşuda (KV - 8 / S) TALIP HAN (Oratorio - Idle Rich / SKY CLASSIC) ikinci, ARTIC MAN (Fernando - Arrive / ALMUTAWAKEL) üçüncü ve VERDASKO (Green Gönen - Viviana / MY VOLGA BOATMAN) isimli tay da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları 1,5 boy - 3 boy - baş şeklinde gerçekleşti.
 Koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Akgün Midillili'ye kupayı merhum Fethi Atan'ın eşi Semra Atan verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar ile TJK Asli Üyesi Gülnur Gülerce ile Atan Ailesi de katıldı.
 
FETHİ ATAN

1935 yılında Kocaeli Büyükderbend’de doğan Fethi Atan, genç yaşından itibaren atçılığa gönül vermiş ve tüm yaşamında işleri dışında atlarla birlikte olmaktan mutluluk duymuştur. Kocaeli, Ketence Mevkii’nde ağaçlar arasında kurmuş olduğu harasında pek çok at yetiştirmiş ve koşturmuştur. 1951 yılından bu yana ticaretle uğraşmış, 1955 yılında kurduğu Atan Kardeşler Otobüs İşletmesi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fethi Atan ayrıca “Türkiye Güreş Vakfı” Kurucu Üyeliği “Türkiye Yarış Atı ve Yetiştiricileri Derneği” ve “ Türkiye Jokey Kulübü” Yönetim Kurulu üyeliklerinde de bulunmuştur. 2010 yılında vefat eden merhum Fethi Atan’ı adına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve sevgiyle andık.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim