IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Prof. Dr. Mustafa Temizer Koşusunu ÖZHAKAN kazandıProf. Dr. Mustafa Temizer Koşusunu ÖZHAKAN kazandı
Tarih : 12.09.2012 05:38  - Benzer Haberleri Göster

Prof. Dr. Mustafa Temizer Koşusunu ÖZHAKAN kazandı

Elazığ Hipodromu'nda 12 Eylül Çarşamba günü düzenlenen Prof. Dr. Mustafa Temizer Koşusu'nu Sabri Arslan’ın sahibi olduğu ÖZHAKAN (k.a. Araslı - Sevilcan / ALBATUR) jokey Ferit Yardımcı ile 1.54.93'lük bitiriş derecesiyle kazandı. Bugün 20. startını alan safkan sergilediği performansla 4'üncü birinciliğine ulaştı.
4 yaşlı safkan Arap atlarının start aldığı kum pistteki 1600 metre mesafeli koşuyu (KV - 6 / DHÖW) ERGİNER (Timurhan - Küçük Filika / KANATLI.3) ikinci,
DIREJKIZI (Sancakbeyi - Dırejanlı / KANATLI.3) üçüncü ve AKTAŞOĞLU (Gobakbey - Sueda / TULYAD) isimli safkan da dördüncü olarak tamamladı. Birincilik ikramiyesi 27.000 TL olan koşunun farkları 1 boy - 2 boy - 3 boy şeklinde gerçekleşti.
 Koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Müslüm Arslan'a kupayı merhum Prof. Dr. Mustafa Temizer'in kızı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde Prof. Dr. Enver Ozan ile Yrd. Doç. Dr. Gonca Ozan Elazığ Hipodrom Müdürü Burhan Şatır'a günün anısına plaket ve teşekkür diploması verdiler. 
 
 PROF.DR. MUSTAFA TEMİZER
Prof. Dr. Mustafa Temizer, 1923 yılında Elazığ (Harput)’da doğdu. İlk ve ortaokulu Elazığ’da, liseyi Malatya’da okudu. 1947 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 1949 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kürsüsü’ne asistan olan Temizer, 1954 yılında Doktor, 1961 yılında Doçent, 1967 yılında ise Profesör unvanını aldı. Prof. Dr. Mustafa Temizer’in yoğun çabalarıyla 1970 yılında Elazığ Veteriner Fakültesi kuruldu ve 5 yıl fakülte dekanlığı görevinde bulundu.1975 yılında Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğü’ne getirildi. 1970 öncesi mahalli yarışların yapıldığı alanda Fırat Üniversitesi’nin kurulması kararlaştırılmış olup, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mustafa Temizer’in koordinasyonu ile Elazığlı atçılar, yeni bir hipodrom arayışına girmiş ve Yurtbaşı sınırları içerisinde yaklaşık 500 dönümlük bugünkü Hipodrom yerine karar verilmiştir.
1979 yılında ilk mahalli yarışlar gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Mustafa Temizer, Elazığ halkına atçılık sporunu sevdirmiş, Elazığ Hipodromu’nun temelinin atılmasına zemin hazırlamıştır. Elazığ Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Mustafa Temizer, 5 Haziran 1998 tarihinde vefat etmiştir. Prof. Dr. Mustafa Temizer’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle andık.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim