IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

M. Fethi Tulgar Koşusunu HASANŞAH kazandıM. Fethi Tulgar Koşusunu HASANŞAH kazandı
Tarih : 09.09.2012 02:34  - Benzer Haberleri Göster

M. Fethi Tulgar Koşusu'nu
HASANŞAH kazandı

 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda M. Fethi Tulgar adına düzenlenen koşuyu M. Engin Sezen'in sahibi olduğu HASANŞAH (d.a. Caş - All Most) isimli safkan jokey Halis Karataş ile 2.17.86'lık bitiriş derecesiyle kazandı. Bugün 24'üncü koşusunu gerçekleştiren safkan sergilediği performansla yarış kariyerindeki 3'üncü birinciliğine ulaştı.
7 Eylül Cuma günü düzenlenen koşuya 4 yaşlı safkan 8 Arap atı katıldı. Kum (sentetik) pistteki 2000 metre mesafeli koşuyu (KV - 8 / S / DHÖW) NURTEN (Hürbatur - Mesrure.46 / SERHANBEY) ikinci olarak tamamlarken KOCAEROL (Demirkır - Turfetünnur.30 / ALBATUR) ile SİYAHBULUT (Caş - Tigress Lass / WIKING) isimli safkanlar tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları 3 boy - 1,5 boy - 3,5 boy şeklinde gerçekleşti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Akgün Midillili'ye kupayı merhum M. Fethi Tulgar'ın torunu Gurur Tulgar verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar ile Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Can N. Güven ile H. Turgut Alakuş da katıldı.
 
M. FETHİ TULGAR
M. Fethi Tulgar, 1920 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Devlet dairelerinde müdür olarak çalıştı. Daha sonra serbest olarak mimarlık ve şehircilik bürosu çalıştırmaya başladı. Mesleki jürilerde görev aldı. İmar İskân Bakanlığı Şehircilik Fen Kurulu Müdürü, Kütahya 4. Bölge Müdürü, Van 13. Bölge Müdürü, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Uzmanlığı yaptı. Bayındırlık Bakanlığı Denetleme Kurulu Üyeliği’nden emekli oldu. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Tulgar, atçı ve yetiştirici olarak da Türk Yarışçılığı’nın gelişmesinde çok önemli rol oynadı. Değerli safkanları ile başta Cumhuriyet Kupası (1962 Hücum), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası (1984 Bodrum ) dâhil birçok önemli koşuyu kazandı. 2001 yılında vefat eden Fethi Tulgar’ı anısına düzenlen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim