IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Nejat Vehbi Özgece Koşusunu RADIKAL EKSELANS kazandıNejat Vehbi Özgece Koşusunu RADIKAL EKSELANS kazandı
Tarih : 05.09.2012 05:30  - Benzer Haberleri Göster
Nejat Vehbi Özgece Koşusu'nu
RADIKAL EKSELANS kazandı

 
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 5 Eylül Çarşamba günü  düzenlenen Nejat Vehbi Özgece Koşusu'nu (KV-6) Mustafa Memik'in RADIKAL EKSELANS (Mountain Cat - Radikal Girl / Lockton) isimli safkanı jokey Halis Karataş ile 1400 metre kum (sentetik) pistte 1.25.32'lik derece yaparak kazanmayı başardı.
 
Üç ve daha yukarı yaşlı 10 safkan İngiliz atının katıldığı koşuda, DAYI (Divine Light-Morris Code/Lost Code) ikinci, BOLCAN (Islambol-Selcan/Pine Bluff) üçüncü, ÇAMSAKIZI (Ocean Crest-Gülizar/Sea Hero) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL. olan koşunun farkları ise 3 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.
Üst üste üçüncü yarışını kazanan RADIKAL EKSELANS 13. startında 7. birinciliğine ulaştı. Safkan son olarak aynı pistte 29 temmuz Pazar günü düzenlenen KV - 6 Koşusu'nu kazanmıştı.
Memik ekürisi 2010 yılında da bu koşuyu MISS HAWAI isimli safkanıyla kazanmıştı.
 Şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde kazanan atın sahibi Mustafa Memik'e kupasını merhum Nejat Vehbi Özgece'nin torunu Aslı Işıl verdi. 
  Kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Fikret Çınaryılmaz ile Özgece Ailesi de  katıldılar.
 
                       NEJAT ÖZGECE
 
Nejat Özgece, 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Deniz Harp Okulu'nu bitirdikten sonra Yüksek Makine Okulu'ndan Gemi İşletmeleri Mühendisi olarak mezun oldu. Deniz Harp Akademisi'ni bitirdi. Deniz Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulundu. Gölcük Tersane Komutanlığı'ndan emekli olduktan sonra Denizcilik Bankası Genel Müdürlüğü yaptı. Emekli Tümamiral Nejat Özgece, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi oldu. 
  2007 yılında vefat eden Nejat Özgece’yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim