IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Muzaffer Bozok Koşusunu SALİHCAN kazandıMuzaffer Bozok Koşusunu SALİHCAN kazandı
Tarih : 31.08.2012 04:55  - Benzer Haberleri Göster
Muzaffer Bozok Koşusu'nu SALİHCAN kazandı
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 29 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen Muzaffer Bozok Koşusu'nu Hakan Çelik'in (8) SALİHCAN (k.k. Asalbey - Mügesultan / TIKI TORK KU) isimli atı jokey Müslüm Çelik ile 1.33.24'lük derece yaparak kazandı. Bugün 26. startını alan safkan sergilediği performansla 3'üncü birinciliğine ulaştı.
4 ve daha yukarı yaşlı safkan Arap atlarına mahsus çim pistteki 1400 metre mesafeli koşuyu (KV - 21 / DHÖ) AYAZMA (Hastay - Gülnihal.1 / ALBATUR) ikinci olarak tamamlarken KARADENİZ (Druid - Hamde.47 / MERTOL) ile ŞAHENŞAH (Birader - Akçura Bir / BEYAZMARTI) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL olan koşunun farkları boyun - 2 boy - burun şeklinde gerçekleşti.
MUZAFFER BOZOK
1920 yılında İstanbul’da doğan Muzaffer Bozok, Ulu Önder Atatürk’ün Başyaveri olan babası Salih Bozok’un Ankara’da olmasından dolayı çocukluk günlerini Çankaya’da geçirmiştir. Lise tahsilinden sonra ticaret hayatına atılan Bozok, 1971 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi olmuştur. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulları’nda Murakıplık görevinde bulunan Bozok, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulları’nda da görev almıştır. Salih Bozok’un Başyaverliği zamanında Atatürk’ün kendisine göndermiş olduğu çok değerli mektupları ve anılarını oğlu Muzaffer Bozok “Yaveri Atatürk’ü Anlatıyor” isimli bir kitapta kaleme almıştır. 2006 yılında kaybettiğimiz merhum Muzaffer Bozok’un, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim