IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ÇİFTE STANDARTLI UEFA!ÇİFTE STANDARTLI UEFA!
Tarih : 21.08.2012 02:17  - Benzer Haberleri Göster

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'ye UEFA'dan siyah bant izni çıkmadı.

Gaziantep'te yaşanan terör olayları nedeniyle Spartak Moskova maçına kolunda siyah bantla çıkmak isteyen ve bu talebini UEFA'ya ileten sarı lacivertli ekibe olumsuz yanıt geldi.

UEFA, reddetme sebebini "Sportif bir Aktivite" olmadığı nedeniyle açıklarken EURO 2012'de hemen hemen aynı sebepten ötürü İtalya'ya izin vermişti.

İşte yakın geçmişte UEFA ve Türk takımları arasında yaşanan siyah bant krizinin özeti...

ES-ES'E RET!

Ağustos ayı başında Marsilya ile oynayacağı maça siyah bantla çıkmak isteyen Eskişehirspor'a UEFA ret yanıtı vermişti.

Ay başında yaşanan terör saldırılarının ardından şehit düşen vatan evlatlarını minnetle anmak ve yapılan hain saldırıyı kınamak için Marsilya karşılaşmasına siyah forma ya da siyah bant ile çıkmak için UEFA'ya başvuruda bulunmuştu.

UEFA temsilcisiyle yapılan görüşmeler sonrasında formaların yaklaşık 1,5 ay öncesinden UEFA'ya bildirilmesi ve siyah formaların bildirilen 3 forma arasında olmamasından dolayı giyilemeyeceği öğrenilirken, siyah bant takma fikri temsilcinin simge ve işaret bulunmasını istememesinden ötürü bu teklif de kabul edilmemişti.

GALATASARAY DA UEFA'YA TAKILDI

Galatasaray'ın 2007 yılında UEFA Kupası'nda Bordeaux ile oynadığı maç öncesinde yaptığı siyah bant takma ve saygı duruşu talebi de UEFA tarafından kabul edilmemişti.

Sarı kırmızılı taraftarlar maçın başlamasıyla beraber ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratları yaparak terör örgütünü de protesto etmişlerdi.

İTALYA'YA İZİN ÇIKMIŞTI

EURO 2012 yarı final maçında İtalya, Almanya'yı 2-1 yenerek finale yükseldiği maçta kolunda siyah bant ile çıkmıştı.

Nedeni; ise birkaç gün önce Afganistan'da hayatını kaybeden 1 İtalyan askeriydi.

UEFA, bu sebeple İtalya'nın kolunda siyah bant ile maça çıkmasına izin vermişti.

YUNANİSTAN'A DA KIYAK...

EURO 2012 çeyrek final mücadelesinde Almanya ile karşılaşan Yunanistan'ın siyah bant takma talebi UEFA tarafından kabul edilmişti.

Yunanistan'ın efsane teknik direktörlerinden Alketas Panagoulias'ın vefatı nedeniyle UEFA'ya siyah bant takma talebinde bulunan Yunanistan'ın bu isteği kabul edilmiş ve komşu çeyrek final maçına kolunda siyah bant ile çıkmıştı.

TÜRKİYE'YE İZİN YOK!

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında deplasmanda Moldova ile 1-1 berabere kalan A Milli Takımımız, karşılaşma öncesinde, Şırnak'ta hayatını kaybeden 15 şehit için UEFA'ya önce "Oyuncular maça siyah forma ile çıksınlar" teklifinde bulunmuştu.

UEFA'nın bu teklifi reddetmesinden sonra Türkiye Federasyonu'nun yeni isteği "Maça kolumuzda siyah bant ile çıkalım" olmuştu.

Ancak UEFA bu teklifi de kabul etmemiş ve A Milli Futbol Takımımız, 1-1 sona eren Moldova maçında sahaya düz kırmızı forma ile çıkmıştı.

Kaynak:Sporx


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim