IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TEBRİKLER PASİFİKA BİZİ YANILTMADINTEBRİKLER PASİFİKA BİZİ YANILTMADIN
Tarih : 09.08.2012 06:26  - Benzer Haberleri Göster

Tali Çalbatur Koşusu'nu PASİFİKA kazandı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 8 Ağustos Çarşamba günü, 1996 - 1997 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Tali Çalbatur'un anısına düzenlenen koşuyu (Açık - G3 / D) Hakan Çelik'in PASİFİKA (Unaccounted For - Twist Of Faith / Knight Line Dancer) isimli safkanı jokey Ahmet Çelik ile 1600 metre çim pistte 1.36.32'lik derece yaparak kazanmayı başardı.

Üç ve daha yukarı yaşlı 9 safkan İngiliz kısrağının katıldığı koşuda, BALÇİBİN (Strike The Gold-Candy Cove/Reprimand) ikinci, MİHRİMAHAL (Medya-Gülbin Sultan/Asakir) üçüncü, TURKISH TREASURE (Mountain Cat-Leontine/Selkirk) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL. olan koşunun farkları ise 1,5 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.

Üst üste üçüncü birinciliğini elde eden PASİFİKA birincilik sayısını 43. startta 16'ya çıkardı. Safkan son olarak aynı pistte 11 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen Satış 4 Koşusu'nu kazanmıştı.

Şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde kazanan atın sahibi Hakan Çelik'e kupayı, merhum Tali Çalbatur'un oğlu Barbaros Çalbatur verdi.

Kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Balkaroğlu, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Can N. Güven ile davetliler katıldılar.

TALİ ÇALBATUR

Tali Çalbatur, 1924 yılında Ankara'da doğdu. 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1949-1950 yıllarında GATA'da fizik tedavi stajı gördü. 2. Araştırma Tarama Filotilla Komodorluğu Baştabipliği ve GATA Başasistanlığı yaptı. Oakland Naval Hospital'da fizik tedavi, California Üniversitesi'nde Lower-Extremity kursuna katıldı. Kasımpaşa Deniz Hastanesi Fizik Tedavi Kliniğini kurdu. 1973 yılında Tuğamiral oldu. Baştabipliğe tayin edildi. 1979 yılında TSK Genelkurmay Başkanlığı Sağlık Dairesi'ne getirildi.

1978 yılında Asli Üye olarak seçildiği Türkiye Jokey Kulübü'nde 1996-1997 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Çalbatur'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim