IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Mehmet Ali Kiper KoşusuNU SEZAR kazandıMehmet Ali Kiper KoşusuNU SEZAR kazandı
Tarih : 05.08.2012 10:07  - Benzer Haberleri Göster

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 4 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu, Hüseyin Özkan'ın SEZAR (a.e. Gobakbey - Gürşin / KANATLI.3) isimli safkanı kazandı. Jokey Ayhan Kurşun ile start alan safkan 1.38.43 bitiriş derecesiyle koşuyu tamamlarken ilk G3 koşusunu kazanmış oldu. Bugün yarış kariyerindeki 10'uncu startını alan safkan üst üste ikinci, toplamda ise 3'üncü birinciliğine ulaştı.

3 yaşlı safkan Arap taylarına mahsus kum pistteki 1400 metre mesafeli koşuya (Açık - G3 / DHÖ) 12 safkan katılırken, birincinin son metrelerde belirlendiği koşudan DAĞAŞAN (Balıkhan - Kutlu Kız / YILDIZOĞLU) ikinci olarak ayrılırken UTKUHAN (Caş - Burçin / ALKURUŞ.13) ile ANADOLUASLANI (Sezginbey - Bağdatgülü.30 / KAYHANBEY) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL olan koşunun farkları, 1/2 boy - 2,5 boy - baş şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Zeynel Özkan'a birincilik ödülünü Metin Okyay verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Ankara Hipodrom Müdür Cemil Akpınar ile davetliler katıldı.

MEHMET ALİ KİPER

1912 yılında İşkodra'da doğan Mehmet Ali Kiper, ilk ve orta öğreniminden sonra Yüksek Ziraat Enstitüsü Baytar mektebine girerek, 1935 yılında mezun oldu. Ceyhan ilçesi mücadele baytarı olarak göreve başlayan Kiper, vatani görevini bitirdikten sonra Ankara Merkez Veteriner Hekimi olarak görev yaptı. Daha sonra Karacabey Harası Atçılık Şubesi Veterineri olarak başladığı görevini müdür yardımcısı olarak sürdüren Kiper, Çukurova Harası'nın yeni kurulmaya başladığı bir dönemde, Çukurova Harası Müdür Yardımcılığı'na atandı ve Çukurova Harası’nda Atçılık Şubesini kurdu, Hara Müdürü olarak görevine devam etti. Daha sonra Karacabey Harası Müdürlüğü'ne tayin edilen Kiper, Karacabey Nonlusu, Karacabey yarımkan atını dünyaya tanıttı. Sonraki yıllarda Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü'nde Mütehassıs Müşavir, Haralar Şube Müdürlüğü, Ankara Veteriner Başmüdürlüğü, Atçılık Sergiler Yarışlar Daire Başkanlığı tedviri görevlerinde bulunan, Sun'i Tabii Tohumlama ve Nesil Kontrol Müdürlüğü'nde Mütehassıs Müşavirliği görevinde iken 1975 yılında emekli olan Kiper, 1983 yılında Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği'ne, 1984 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmıştır.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim