IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Nurullah Tolon Koşusunu  KASNEZAN kazandıNurullah Tolon Koşusunu KASNEZAN kazandı
Tarih : 14.07.2012 07:03  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda günün ilk kupalı koşusu olarak düzenlenen Nurullah Tolon Koşusu'nda, Mustafa Dinçal'ın KASNEZAN (d.e. Sea Hero - Mihrişah / MOUNTAIN CAT) isimli tayı potoyu önde geçti. Jokey Halis Karataş ile start alan safkan 1.15.77'lik bitiriş derecesiyle koşuyu tamamladı. Bugün yarış kariyerindeki üçüncü koşusunu gerçekleştiren safkan ikinci birinciliğini elde etti.

13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen kum (sentetik) pistteki 1200 metre mesafeli koşuya (KV - 7) 2 yaşlı 5 safkan İngiliz tayı katıldı. Koşunun ikincisi İZBATUR (Kaneko - Mrs. Lure / LURE) olurken BABANGİDA (Perfect Storm - Helin / CASTLE RISING) ile KÜÇÜK ÜTÜCÜ (Zorbaz - Mektepli / PIVOTAL) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 52.000 TL olan koşunun farkları 3,5 boy - 1,5 boy - 1 boy şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Sebati Dumana kupayı Kaya Tolon verdi. Seremoni padoğunda yapılan kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi M. Doruk Yılmaz ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol ile davetliler katıldı.

NURULLAH TOLON

Nurullah Tolon, 1905 yılında İstanbul’da doğdu. Berlin ve Breslau’da tahsilini Ziraat doktorası ile bitirip, sırasıyla Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü, Adana ve Bursa Milletvekilliği yapmıştır. İş hayatına Bonn Üniversitesi’nde araştırmacı olarak devam eden Tolon, 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilmiştir. Çocuk yaştan beri binici olan ve aynı zamanda Ankara Atlıspor Kulübü kurucu üyesi de olan Dr. Nurullah Tolon, 1986 yılında vefat etmiştir. Nurullah Tolon’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle andık


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim