IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

FİKRET KESEBİR KOŞUSUNU BABA BORAN  KAZANDIFİKRET KESEBİR KOŞUSUNU BABA BORAN KAZANDI
Tarih : 08.07.2012 07:03  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen Fikret Kesebir Koşusu'nu, Mehmet Çelik'in BABA BORAN (a.a. Al's Theatre - Sopran Carrie / INDIAN RIDGE) isimli safkanı kazandı. Jokey Müslüm Çelik ile start alan safkan kum (sentetik) pistteki 2000 metre mesafeli koşuda 2.08.52'lik derece gerçekleştirdi. Bugün 29'uncu startına çıkan safkan gösterdiği performansla uzun bir aradan sonra potoyu önde geçerek 10'uncu birinciliğine ulaştı.

Dört ve daha yukarı yaşlı safkan 9 İngiliz atının birincilik mücadelesine sahne olan koşuyu (KV- 6) MÜYESSER ESTHETICS (Sri Pekan - Selda's Girl - RAINBOWS FOR LIFE) ikinci olarak tamamlarken BOOM BOOM (Distant Relative - Sun Child / BEAU GENIU) ile BİSHAMON (Johar - Lady Be Good / BAHRİ) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL olan koşuda farklar 1,5 boy - 1,5 boy - 1/2 boy şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına, 9 birincilikle Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan jokey olarak tarihe adını yazdıran Mümin Çılgın'a kupayı Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Can Güven verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk ile Kesebir Ailesi de katıldı.

FİKRET KESEBİR

Rumeli göçmeni ailenin üçüncü kuşak atçı ferdi olan Fikret Kesebir, 1940 yılında Lüleburgaz'da doğmuştur. 1956 yılında Haydarpaşa Lisesi'nde eğitimini yarım bırakıp; dedesi Hüseyin Kesebir ve babası Ahmet Kesebir gibi gönül verdiği camiada jokeylik hayatına başlamıştır. 1982 yılına kadar faal jokeylik yapan merhum; Kesebir ekürisinin başarılarında rol sahibi olmuştur. 2011 yılında kaybettiğimiz Fikret Kesebir; vefatına kadar camianın içinde dürüst ve sessiz kişiliğiyle tanınmıştır. Bu koşu vesilesiyle merhumu bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim