IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Hikmet Birol KoşusuNU MALDIV kazandıHikmet Birol KoşusuNU MALDIV kazandı
Tarih : 05.07.2012 07:25  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katıldığı gecenin son kupalı mücadelesini oluşturan Hikmet Birol Koşusu'nu kazanan, N. Arek Kuyumciyan'ın MALDIV (a.e. Royal Abjar - Dinah / SILLERY) isimli safkanı oldu. Jokey Mehmet Kaya ile start alan safkan, kum (sentetik) pistteki 1400 metre mesafeli koşuyu, 1.26.10'luk derece gerçekleştirerek tamamladı. Yarış kariyerindeki 3 startını da bu yılın mayıs - temmuz aylarında gerçekleştiren safkan bugün ilk birinciliğini elde etti.

4 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen koşuyu (KV - 6) POTAMYA (Eagle Eyed - Lake Flyer / LOMOND) ikinci, bu yılki (G1) Nene Hatun Koşusu dördüncüsü DANSING RIVER (Unaccounted For - Volda River / MUJTAHID) üçüncü ve SNOWANGO (Okawango - Pink Snow / PROGAY) isimli safkan da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL olan koşunun farkları 3 boy - 1,5 boy - boyun şeklinde gerçekleşti.Koşuyu kazanan atın sahibi adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mustafa Özdemir'e kupayı merhum Hikmet Birol'un torunu Işıl Birol Koç verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol ile davetliler de katıldı.

HİKMET BİROL

Sahalarımızda uzun yıllar atçılık ve yetiştiricilik yapan Hikmet Birol, değerli safkanları ile başta 1977 yılında Vidar (Erkek Tay Deneme ve Gazi Koşusu, 1978 Cumhurbaşkanlığı Kupası), 1985 Nur 1 ile Çaldıran Koşusu dâhil birçok önemli koşuyu kazanmıştır. Hikmet Birol’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim