IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ARAP TAYLARINDAN ,YENİ BİR ŞAMPİYONMU GELİYOR? YANLIZEFEARAP TAYLARINDAN ,YENİ BİR ŞAMPİYONMU GELİYOR? YANLIZEFE
Tarih : 09.06.2012 07:51  - Benzer Haberleri Göster

Kazım Karabekir Koşusu'nu
YALNIZEFE kazandı

 

Haziran Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Kazım Karabekir Koşusu'nu (Açık G2 / DHÖ) Z.Mehmet Karakoç'un YALNIZEFE(Tamerinoğlu - Mercanhanım / Bamka.3) isimli safkanı jokey Akın Sözen ile 1200 metre çim pistte 1.18.53'lük derece yaparak kazanmayı başardı.

Üç yaşlı 10 safkan Arap tayının katıldığı koşuda, BABA MEVLÜT (Caş-Tigress Lass/Wiking) ikinci, KAYAYÜREKLİ (Özgünhan-Sada/Tigres Light) üçüncü, GÖZYAŞI (Antepli-Bersun/Batyskaf) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 140.000 TL. olan koşunun farkları ise 1 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.

Anadolu Tarım İşletmesi yetiştirmesi YALNIZEFE üçüncü startında üçüncü birinciliğini elde ederken ilk kez bu düzeyde bir yarış kazanmış oldu. Tamerinoğlu'nun kabiliyetli tayı son olarak aynı pistte 23 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Şartlı 3 Koşusu'nu kazanmıştı.Seramoni padoğu alanında düzenlenen törende kazanan atın sahibi Z.Mehmet Karakoç'a kupasını, Hayat Fevzioğlu verdi.

KARABEKİR (1882-1948)

Kazım Karabekir 1882 yılında İstanbul’da doğdu.1902 yılında Harp Okulu’nu, 1905 yılında da Harp Akademisi’ni birincilikle bitirdikten sonra Manastır’a atanmıştır. Bölgedeki Rum ve Bulgar çetelerine karşı savaşmış, 1907 yılında da İttihat ve Terakki Derneği’nin İstanbul’daki örgütlenmelerinde görev almıştır. Meşrutiyet’in İlanı ve 31 Mart gerici ayaklanmasının bastırılmasında etkin görevler almıştır. 1911 yılında Harbiye Nezareti’ne başvurarak soyadı kanunundan çok önceleri Karabekir adını kullanmaya hak kazanmıştır. Balkan Savaşına katılmıştır. 1.Dünya Savaşı’nda İran ve Irak cephelerinde savaşmış, 1918 yılında Erzincan ve Erzurum’u, Rus ve Ermeni ordularından kurtarmıştır. Bu cephelerdeki başarılarından dolayı Alman ve Avusturya nişanları ile taltif edilmiştir. 1919 yılında Erzurum’daki 15. Kolordu Komutanlığı’na atanan Kazım Karabekir, Erzurum Kongresi’nin toplanmasına öncülük etmiştir. Kazım Karabekir Paşa, Kurtuluş Savaşında Doğu Cephesi komutanı olarak, Sarıkamış, Kars ve Gümrü’yü Ermenilerden ikinci defa geri almış; Ermeni Taşnak Hükümeti ile yapılan barış görüşmeleri sonrasında Gümrü ve Sovyetlerle yapılan Kars Muahedesi’nde Heyet Başkanı olarak görev yapmıştır. Doğu’da savaş yıllarında ana ve babalarını yitiren 4000 kimsesiz çocuğa sahip çıkmış ve onlar için okullar kurmuştur. Karabekir, Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında Edirne ve İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra Birinci Ordu Müfettişliğine atanan Karabekir, “Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası” adıyla kurulan partinin liderliğine getirilmiş ve partinin kapatılmasından sonra milletvekilliğine devam etmiştir. 1927 yılında emekliye ayrılmıştır.1938 yılında yeniden TBMM’ye giren Karabekir, 1946 yılında TBMM Başkanlığına seçilmiş, 1948 yılında Meclis Başkanıyken vefat etmiştir. Kazım Karabekir’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim