IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ADNAN POLAT BERAAT ETTİADNAN POLAT BERAAT ETTİ
Tarih : 06.06.2012 01:36  - Benzer Haberleri Göster

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat'ın hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan yargılandığı davadan beraat kararı çıktı, Polat kararı yorumladı..

Beraat kararının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Adnan Polat'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
Hem çok üzüntülü, hem de mutlu ve gururlu bir gün oldu benim için. Niye yargılandım bilmiyorum ama Yüce Türk adaleti gereğini yaptı. Yalnız olmadığımı gördüm. Galatasaray taraftarına ve ultrAslan grubuna teşekkür ediyorum. Buraya benimle gelen arkadaşlarım, eski yöneticiler ve yeni yöneticiler var. Galatasaray'ın ihtiyacı olan iç barış ve Galatasaray dostluğu. Bundan sonra bunun için uğraşacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Öte yandan Polat'a destek olmak için adliyeye gelen sarı kırmızılı taraftarlar, "Bülent Tulun istifa" diye tezahürat yaptı.

Polat, hakim Erdoğan Ayata'nın bir sorusu üzerine, Bülent Tulun'un yazdığı ve şoförü tarafından kulüpten alındığı iddia edilen 1 Milyon 500 Bin Dolar'a ilişkin mektubun kendisine hiç ulaşmadığını söyledi.

-''Şike olaylarının içerisinde bulunmadık''-
Adnan Polat, 2008 yılında kulüpte başkanlık görevine seçildiğini ve 2011 yılına kadar bu görevde kaldığını hatırlatarak, ''2011 yılında Türkiye liglerinde şike olaylarının olduğu gündeme geldi, ancak biz bu işler içerisinde bulunmadık'' dedi.

Hakim Ayata'nın ertelenmiş bir cezasının bulunduğunu hatırlatması üzerine Polat, bir şampiyonluk kutlamasında Ali Sami Yen Stadı'nda kafes içerisinde bir aslan gezdirilmesine atıfta bulunarak, ''Aslan gezdirmiştim. Onun cezası olmalı'' diye konuştu.

"Böyle bir paranın çıktığını görmedim"

Polat, yaptığı savunmada, dernekler kanununa göre o dönemde imza yetkisinin sadece başkanda olduğunu ve kendisi başkan olmadığı için bu davada yargılanmasının usül olarak doğru olmadığını vurguladı.

"O dönemde kulübün çok sayıda mali sorunu ve para girdisi çıktısı vardı. UEFA ile sorunlar vardı. Böyle bir paranın çıktığını ben görmedim, imza da atmadım" diyen Polat, 5 sayfalık savunmasını hakime verdi.

Tulun: Song hep sorun çıkarmıştır
Adnan Polat'ın ifadesi sonrasında tanık olarak Bülent Tulun ve Polat'ın şoförü Mustafa Kabasakal dinlendi.

Bülent Tulun ifadesinde şunları söyledi:

"Galatasaray Kulübü'ndeki görevim 2006 yılı Mayıs ayında sona ermişti. Görevimden ayrıldıktan sonra Galatasay'a kişisel kırgınlığım nedeniyle Adnan Polat'a mektup yazmıştım. Ancak kulüpten bir para çıktığına dair bir bilgim ve duyumum yok. Ayıca Rigobert Song, her dönem Galatasaray ile ilgili para konularında sorun çıkarmıştır. Ekonomik açıdan sorunlu bir oyuncu olduğunu herkese göstermiştir. Daha sonra bu paranın Song'a gönderildiğini ben de duydum."

İddianameye göre, para taşıma işini yaptığı yönündeki durum sonrası mahkemede yer alan Kabasakal ise şunları söyledi:

"Adnan Polat'ın makam şoförlüğünü yapıyorum. Hiçbir zaman Polat'ın kendi şirketi ve Galatasaray Kulübü ile ilgili işlerinde para taşıma görevini yapmadım. Böyle bir durum içerisinde yer almadım."


KARAR: BERAAT
Davayı karara bağlayan hakim Erdoğan Ayata, sanık Adnan Polat'ın atılı suçtan beraatına karar verdi.

"TÜRK ADALETİ GEREĞİNİ YAPTI"
Adnan Polat, "'Bugün hem çok üzüntülü, hem de çok sevinçli bir gün yaşadım. Birincisi ben adliyeye niye geldim, niye yargılandım bilmiyorum ama yüce Türk adaleti gereğini yaptı. (Suç tarihinde) Tek başına imza yetkim bile yoktu. İkincisi yalnız olmadığını gördüm, Galatasaray taraftarı ve Ultraslan beni yalnız bırakmadı, onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN İÇ BARIŞA İHTİYACI VAR"
Polat, kendisiyle beraber adliyeye eski ve yeni yöneticilerin geldiğini ve Galatasaray'ın iç barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Polat, iç barışı da hep beraber sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

FENERBAHÇE'NİN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü adına da katılım oldu. Avukat Abdullah Kaya, FenerbahçeNİN

suçtan zarar gördüğünü belirterek davaya müdahil olmak istediklerini söyledi. Ancak hakim, kulübün suçtan zarar gördüğüne ilişkin delil olmadığını belirterek, müdahillik talebini kabul etmedi.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim