IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Mehmet Akif Ersoy KoşusuNu  TORUK MACTO kazandıMehmet Akif Ersoy KoşusuNu TORUK MACTO kazandı
Tarih : 03.06.2012 02:15  - Benzer Haberleri Göster

Haziran Cumartesi günü 75.Yıl Ankara Hipodromu’nda düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nu (Açık G2) V. İbrahim Aracı'nın TORUK MACTO (Authorized - Mythical Girl / Gone West) isimli safkanı jokey Ahmet Çelik ile 2200 metre çim pistte 2.16.40'lık derece yaparak kazanmayı başardı.

Üç yaşlı yaşlı safkan 7 İngiliz tayının katıldığı koşuda, KOPENHAG (Scream To Scream-Elmas Bike/Always A Classic) ikinci, TOROK (Singpiel-Chatila/ Red Ransom) üçüncü, ÇİFT OKEY (Always A Classic-Gogga/Shining Steel) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 140.000 TL. olan koşunun farkları ise Uzak - 2,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde gerçekleşti.

Aracı ekürisinin nadide tayı TORUK MACTO başarılı yarışlarına bir yenisini eklerken 8. startında 5. birinciliğine ulaştı. Start aldığı tüm koşularda tabeleda kendine yer bulmayı başaran safkan son olarak 22 Nisan Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen Preveze Koşusu'nu (A3) kazanmıştı.

MEHMET AKİF ERSOY
(1873-1936)

Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif, 1873 yılında İstanbul'da doğdu. İlk tahsiline Emir Buhari Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğrenimden sonra Mülkiye Mektebi’ne devam etti. Tahsil hayatı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca ve Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı. Ziraat nezaretinde baytar olarak görev yaptı. Âkif'in memuriyet hayatı 1893 yılında başladı ve 1913 yılına kadar devam etti. Memuriyetinin yanında Ziraat Mektebinde ve Dârulfünûn'da edebiyat dersleri verdi. Memuriyet hayatına başladıktan sonra öğretmenlik yaparak ve şiir yazarak edebiyat sahasındaki çalışmalarına devam etti. Fakat onun neşriyat âlemine girişi 1908 yılında İkinci Meşrutiyetin ilanıyla başladı. Bu tarihten sonra şiirleri Sırât-ı Müstakîm'de yayınlandı. 1920 yılında Burdur Mebusu olarak Birinci Büyük Millet Meclisine seçildi. 17 Şubat 1921 tarihinde İstiklâl Marşı'nı yazdı. Meclis 12 Martta bu marşı kabul etti. 1926 yılından itibaren Mısır Üniversitesinde Türkçe dersleri verdi. Derslerden döndükçe Kur'an-ı Kerim tercümesiyle de meşgul oluyordu, fakat bu sırada siroza tutuldu. 27 Aralık 1936 tarihinde vefat etti. Mehmet Akif milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip, şair tabiatının heyecanlarıyla dalgalanan, edebî bakımdan kıymetli şiirlerin yazarı meşhur bir Türk şairidir. İstiklâl Marşı şairi olması bakımından da "Millî Şair" ismini almıştır. Şairin en büyük eseri Safahat genel adı altında toplanan şiirleri 7 kitaptan oluşmuştur: Safahat, Süleymaniye Kürsüsü’nde, Hakkın Sesleri, Fatih Kürsüsü’nde, Hatıralar, Asım ve Gölgeler. Şiirlerinden bazıları; İstiklâl Marşı, Bülbül, Ordunun Duası, Çanakkale’dir.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim