IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Mustafa Alver Koşusunu AAPIN kazandıMustafa Alver Koşusunu AAPIN kazandı
Tarih : 31.05.2012 07:23  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 30 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen Mustafa Alver Koşusu'nda potoyu önde geçen, Eyyüp Engin Hoş'un sahibi olduğu AAPIN (a.d. Başpilot - Argunba / MUKADDAMAH) isimli safkan oldu. Jokey Akın Sözen idaresindeki safkan 1.59.36'lık derece yaparak koşudan ayrıldı. Yarış kariyerindeki 8'inci startını alan safkan sergilediği performansla bugün ikinci birinciliğine ulaştı.

Üç yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olan kum (sentetik) pistteki 1900 metre mesafeli koşuya (KV - 7 / D) 11 safkan katıldı. Dişi tayların potoya kadar süren başa baş mücadelesi sonunda EXCLUSIVE (Kurtaran - Sixth Sense / KAVRANHAN) ikincilikte kalırken, PRINCESS ROLLIN (Strike The Gold - Dablana / DR FONG) üçüncü, MARCATOBIANCA (Heliostatic - Broumana / DESERT SUN) isimli safkan ise dördüncü olarak koşudan ayrıldı. Birincilik ikramiyesi 52.000 TL olan koşunun farkları, boyun - 1,5 boy - baş şeklinde gerçekleşti.

MUSTAFA ALVER

Mustafa Alver, 25 Aralık 1937 tarihinde İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de yaptı. İstanbul Beylerbeyi Deniz Astsubay Okulu’nu bitirip, Deniz Kuvvetleri’nde mecburi hizmetini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve 1967 yılından vefatına kadar serbest avukat olarak çalıştı. Yirmi beş yıl içinde olduğu atçılık camiası süresince, Başbakanlık Kupasını “İcra” isimli atıyla kazandı ve daha birçok kupanın da sahibi oldu. S. İ. A. Y. ve Sahipleri Derneği kurucu üyesi olup, derneğin başkanlarındandı. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi oldu. 2001 yılında vefat eden Mustafa Alver’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim