IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Hikmet T. Ataman Koşusunu YEGANE kazandıHikmet T. Ataman Koşusunu YEGANE kazandı
Tarih : 20.05.2012 04:33  - Benzer Haberleri Göster

20 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Hikmet T. Ataman Koşusu'nu (KV 7 / D) Ercüment Atlı'nın YEGANE (Divine Light - Violent Girl / Aristocrat) isimli safkanı jokey Ahmet Çelik ile 2100 metre çim pistte 2.20.34'lük derece yaparak kazanmayı başardı.

Üç yaşlı 6 safkan dişi İngiliz tayının katıldığı koşuda, GOLDEN STEP (Gold Away-Chanteleau/A.P.Indy) ikinci, GÜLER SULTAN (Red Bishop-Nazo/Sri Pekan) üçüncü, DANSING RIVER (Unaccounted For-Volda River/Mujtahid) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 52.000 TL. olan koşunun farkları ise Boyun - 2 Boy - Burun şeklinde gerçekleşti.

YEGANE 12. startında 2. birinciliğine ulaştı. Atlı ekürisinin dişi tayı ilk ve tek koşusunu aynı pistte 17 Mart Cumartesi günü dişi tayların katılımıyla gerçekleştirilen Maiden koşuda elde etmişti.

HİKMET T. ATAMAN

Hikmet T. Ataman 17 Mayıs 1925 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nde başlayan tahsil hayatını, Saint Benoit Lisesi’nde tamamladı. Genç yaşta ticaret hayatına atılan Ataman, kısa bir dönem otelcilik ile uğraştı. Atçılığa 1983 yılında Nurtanem isimli İngiliz tayıyla başladı. At yetiştiriciliğine ise 1985 yılında İzmit Ketenciler köyünde Ataman Harasını kurarak başladı. Hayatı boyunca Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na destek oldu ve 1985 yılında Ömerlide Hikmet Tevfik Ataman Lisesi’ni eğitime açtı.

Lösemili Çocuklara büyük katkıları olan ve 8 Ocak 2005 yılında vefat eden Hikmet T. Ataman’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim