IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SÜPER ŞAMPİYON CİM BOMSÜPER ŞAMPİYON CİM BOM
Tarih : 13.05.2012 04:13  - Benzer Haberleri Göster

Ve Galatasaray şampiyon! Terim'in öğrencileri Türk futbol tarihinin unutulması mümkün olmayan şampiyonluklarından birine imza attı! Şike davası ve Play-Off tartışmalarıyla geçen 2011-12 sezonunun en büyüğü, Süper Final'in son maçında Fenerbahçe deplasmanından 0-0'lık beraberlikle çıkan Galatasaray'ın oldu.

Cim Bom, böylece normal sezonunu 9 puan farkla önde bitirdiği ligin Süper Finali'nde de şampiyonluğu kaptırmadı!Süper Final'in süper derbisi, düşük bir tempoda başladı. Ezeli rakipler, ilk dakikalarda stresin de etkisiyle fazla üretken olamadı. Galatasaray, kendisine beraberliğin de yetmesi nedeniyle oyunu, ilk bölümde daha çok kendi sahasında kabul etti.Maçın 7. dakikasında ise ilginç bir pozisyon yaşandı. Kaleci Muslera'nın degajı sırasında top, Semih'in önünde kaldı. Semih Şentürk'ün ağlara gönderdiği top ise kaleciye faul nedeniyle geçerli sayılmadı. Fenerbahçe, mücadelenin ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan taraftı. Orta sahada kolay top kaybeden Fenerbahçe ve Galatasaray, buna rağmen topu kapmak için inanılmaz bir mücadele sergiledi.Maçın ilk tehlikeli pozisyonu, 26. dakikada Galatasaray'dan geldi. Melo'nun pasıyla Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Johan Elmander, istediği gibi vuramadı ve üstten auta gönderdi. Bu pozisyonun dönüşünde ise Fenerbahçe gole yaklaşan taraf oldu. Orhan Şam'ın sağ taraftan ortasında, Dia topun üzerinden atladı. Boş durumda topla buluşan Cristian Baroni ise istediği gibi bir vuruş yapamadı.İlk 25 dakikdan sonra ise Fenerbahçe, taraftarınında yoğun desteğiyle baskısını artırdı. Özellikle sağ kanattan Dia ile çok etkili olan sarı-lacivertli takım, Semih ve Orhan Şam'la gole de yaklaştı.

"Bizi kimseyle kıyaslamayın"

Yakaladığı pozisyonların adından oyunun kontrolünü de ele geçiren ev sahibi Fenerbahçe, devre sonuna kadar yoğun bir baskıyla oynadı. Galatasaray orta sahasına yaptığı baskıyla sürekli top kazanan Fenerbahçeli oyuncular, buna rağmen tehlikeli bir pozisyon üretemedi.

Dev mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoyla başladı. Daha fazla topa hakim olan Fenerbahçe olurken, Galatasaray'da oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. İlk tehlike, 51. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Stoch'un sol çaprazdan sert şutu, üstten auta gitti.

Spor Toto Süper Final'in son haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz berabere kalarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da oyuncular, maçın ardından büyük sevinç yaşarken, sarı-lacivertli oyuncular ise büyük üzüntü yaşadılar.

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı oyuncular ile teknik heyet, orta alanda bir araya gelerek, sevinç yumağı oluşturdular. Oyuncular Teknik Direktör Fatih Terim'i omuzlara alarak burada sevindi. Güvenlik güçleri ise maç biter bitmez, olası olaylara karşı kalkanlarla oyuncuların etrafını çevirdi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Sevinç yaşayanlardan Galatasaray İdari Koordinatörü Şükrü Hanedar ile Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topuz arasında gerginlik yaşandı. Mehmet Topuz, Şükrü Hanedar'ı sert şekilde itti.
Bu sırada tribünlerden bazı taraftarlar sahaya girip Galatasaraylı futbolculara ulaşmaya çalıştı. Ancak güvenlik güçleri bu taraftarları hemen yakalayarak gözaltına aldı.Galatasaraylı futbolcular, soyunma odasına giderken, tribünlerden üzerlerine yabancı maddeler ve meşaleler atıldı.Bu arada, Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, soyunma odasına giderken tribünlere Galatasaray bayrağı gösterdi.Güvenlik çemberi altında soyunma odalarına ulaşan oyuncular burada da sevinçlerini sürdürdü.KAYNAK:NTVSPOR


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim