IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan ATLETİCO MADRİDUEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan ATLETİCO MADRİD
Tarih : 10.05.2012 07:19  - Benzer Haberleri Göster

KUPA ARDALI ATLETİCO MADRİDİN

 

Atletico Madrid [3 - 0] Athletic Bilbao

7' [1 - 0] R. Falcao
34' [2 - 0] R. Falcao
85' [3 - 0] Diego

 

Milli yıldızımız Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, 12 maçlık rekorla UEFA Avrupa Ligi Kupası'ının sahibi oldu. Bilbao'nun 3 golle geçildiği maçta Arda iyi oynadı, asist yaptı, hatta kanını akıttı. O kupa helal olsun sana Arda...

 

UEFA Avrupa Ligi'nde final maçı iki İspanyol ekibi Atletico Madrid ile Athletic Bilbao arasında Romanya'da oynandı. Bükreş'in National Arena Stadı'ndaki mücadelede Atletico Madrid'de milli futbolcu Arda Turan kariyerinde ilk kez bir Avrupa kupası maçında finalde mücadele ederek tarihe adını yazdırdı. Sahadaki bir diğer Türk (asıllı) ise, Alman hakem Deniz Aytekin oldu. Aytekin, final maçında ilave yardımcı hakem olarak görev aldı.

Falcao, Adrian, Diego, Arda gibi yıldızlara karşı, Llorente, Herrera, Susseta, Munain gibi isimlerin karşı karşıya geldiği zorlu maçta Atletico Madrid, süper yıldızı Falcao'nun 2 ve Diego'nun golleriyle güldü, kupaya uzandı.

-Arda Türk bayrağını dalgalandırdı-
Mücadelede Arda Turan başarılı bir futbol sergilerken, uzatma anlarına kadar sahada kaldı. Arkadaşlarını pozisyona sokan iyi mücadele eden Arda Turan, 81. dakikada kaşına aldığı darbe sonrası sahaya kanını da akıttı.

Yıldız futbolcu maç sonunda büyük bir sevinç yaşarken, kupa törenine göğsüne astığı Türk bayrağıyla katıldı ve gururumuz oldu. Arda, ilk kez yer aldığı Avrupa'da, ilk sezonunda bir Avrupa kupası kazanarak çok önemli bir başarı elde etmiş oldu. Daha önce Fatih Tekke de Rusya'nın Zenit takımıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırmıştı.

-Rekorların takımı-
Tarihinde bir çok Avrupa kupası şampiyonluğu bulunan, ancak son olarak iki sezon önce Hamburg'daki finalde Fulham'ı uzatmalarda yenerek UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Atletico, Avrupa'da son 11 maçta galip ayrılarak Milan ve Barcelona'nın Avrupa'da üst üste en çok maç kazanma rekorlarına da ortak olmuştu. Bu mücadeleyi de kazanarak seriyi sürdüren Madrid ekibi, çok önemli bir Avrupa rekorunu elde etti. Avrupa'da bu sezon oynadığı 19 maçın 17'sini kazanan Atletico, sadece Udinese'ye gruplarda 2-0 kaybederek inanılmaz bir grafik sergiledi.
Atlecico Madrid, gruplardan sonra Beşiktaş'ı 3. turda 3-1 ve 3-0'lık skorlarla elemişti. Lazio, Hannover ve Mehmet Topal'lı Valencia'yı saf dışı bırakan Atletico, Bükreş'e gelmişti.

kaynak:ajanspor

 

 

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim