IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TAMER YELKOVANA TAHLİYETAMER YELKOVANA TAHLİYE
Tarih : 05.05.2012 07:41  - Benzer Haberleri Göster

TAMER YELKOVAN TAHLİYE EDİLDİ

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanıklarından Tamer Yelkovan'ın tahliyesine karar verildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedildi.
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüşülen şike soruşturmasında tahliye talepleri belli oldu. Mahkeme heyeti,
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun tahliye taleplerini reddederken Tamer Yelkovan'a ise tahliye kararı verdi.
Şike davasının 15. duruşmasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekici,
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ında aralarında bulunduğu 9 kişinin tahliye talebini reddetti. Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Tamer Yelkovan'a ise tahliye çıktı.
Mahkeme esas hakkındaki mütealasını hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar verirken TFF'nin de etik kurulu raporunun istenilmesini kararlaştırdı.
''Futbolda şike'' davasında mahkeme, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener,
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu bütün tuksuz sanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.
Şike davası duruşmasında Tamer Yelkovan tahliye edilirken aralarında Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 9 kişinin tahliye talebi ret edildi. Adliye çevresindeki bir grup taraftar Yıldırım'ın tahliye edilmemesini bahane ederek ortalığı birbirine kattı. Grup, polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nda görülen duruşmada ara karar açıklandı. Duruşmasında Tamer Yelkovan tahliye edilirken aralarında Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 9 kişinin tahliye talebi ret edildi. Mahkeme esas hakkındaki mütealasınn hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar verirken Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 'Etik Kurulu Raporu'nun istenilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, aralarında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz, Beşiktaspor Kulübü Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun da bulunduğu 84 tutuksuz sanığın bir dahaki duruşmada hazır edilmesi için zorla getirme kararı aldı
Öte yandan, adliye çevresinde duruşmayı takip eden bir grup taraftar Aziz Yıldırım'ın tahliye edilmemesine üzerine ortalığı birbirine kattı. Polis çevreye gelişi güzel saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Grup, müdahalenin ardından oturma eylemi başlatırken mahkeme kararını sloganlarla protesto etti.


''Futbolda şike'' davasında mahkeme heyeti, davaya ilişkin esas hakkında görüşünü bildirmesi için dava dosyasının savcıya gönderilmesine karar verdi.
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla ara verildi.
Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Aykut Aydın ve Metin Korkmaz hakkında çıkarılan yakalama kararının beklenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener,
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, eski TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, futbolcular İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, İskender Alın, Sezer Öztürk, Korcan Çelikay ve Sercan Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bütün tutuksuz sanıkların bir sonraki duruşmada çapraz sorguları yapılacağından zorla getirilmelerine hükmetti.
Trabzonspor'un suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, TFF Etik Kurulu'nun hazırladığı inceleme raporunun mahkemeye gönderilmesi için TFF'ye yazı yazılmasını kararlaştırdı.
Aralarında
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da bulunduğu 9 tanığın ilk duruşma günü dinlenilmesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Çelebi'nin sağlık durumuna ilişkin rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine hükmetti.
Mahkeme heyeti, davaya ilişkin esas hakkında görüşünü bildirmesi için dava dosyasının savcıya gönderilmesini kararlaştırdı.
Tutuklu sanık Tamer Yelkovan'ın, suç vasfının lehine değişme olasılığını dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti,
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanığın ise mevcut delil durumu, suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve delilleri karartma ihtimalinin bulunmasını göz önüne alarak, bu hallerinin devamına hükmetti.
Heyet, bir sonraki duruşmanın 29, 30 ve 31 Mayıs ile 1 Haziran 2012DE yapılmasına y birliği ile karar verdi

kaynak:maçkolik


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim