IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

MUCİZELER HAFTASI,MUCİZENİN ADI CHELSEAMUCİZELER HAFTASI,MUCİZENİN ADI CHELSEA
Tarih : 25.04.2012 09:15  - Benzer Haberleri Göster

Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp a 2-2 berabere kaldı ve İngilterede aldığı 1-0lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp a 2-2 berabere kaldı ve İngilterede aldığı 1-0lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu. Bu zorlu mücadeleyi Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti.Hafta sonu El Clasicoda Real Madride yenilerek La Ligadaki şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Barcelona, Şampiyonlar Ligi e de Chelsea karşısında veda etti.

STAR TVden canlı olarak yayınlanan maçta, Barcelona henüz 3. dakikada gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez ile duvar pası yapan Arjantinli, Petr Cechle karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak topu yan ağlara nişanladı.Ceza sahasına duvar ören Chelseayi aşmakta zorlanan Barcelona, 19da da Messi ile gole yaklaştı. Yine Sanchez ile duvar pası yapan Messi, bu kez sol ayağıyla daha müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Petr Cech, gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Iniesta da Chelsea savunmasını geçemedi.Barcelona ın ilk 20 dakikadaki baskısının ardından konuk takım Chelsea, oyunda tempoyu düşürmeyi başardı. Oyunu soğutan İngiliz ekibi, zaman zaman hızlı ataklarla da Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Maçın 35inci dakikasında ise savunmadan çıkan Chelsea, Dani Alvese topu kaptırdı. Alvesin pasıyla sol tarafta topla buluşan Cuenca, kale sahasına çevirdi. Orda topla buluşan Sergio Busquets, boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve Barcelonayı 1-0 öne geçirdi.Kalesinde gördüğü golün ardından Chelseade moraller az da olsa bozuldu. 37de Chelsea kaptanı John Terry, Alexis Sancheze topsuz alanda yaptığı hareketin ardından, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Cüneyt Çakır, hiç tereddüt etmeden Terryi oyun dışına yolladı.

Npu Camp a Barcelona karşısında 10 kişi kalan Chelsea, oyundan tamamen düştü. 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Barcelona, 43üncü dakikada farkı 2ye çıkardı. Messi in ara pasıyla hareketlenen Iniesta, düzgün bir vuruşla skoru 2-0a getirdi.İlk yarının son dakikalarında 2-0lık üstünlüğü yakalayan Barcelona, bir anlık rehavetin sonucunu ise kalesinde gördüğü golle ödedi. Lampardın pasıyla Barça savunmasının arkasına sarkan Ramires, harika bir vuruşla Alvesi geçti ve 45+1de skoru 2-1 yaptı. Ramires, bu golle ilk yarının da sonucunu belirledi.

İlk yarının son dakikasında kalesinde gördüğü golün ardından, tur için artık 2 farklı kazanmak zorunda kalan Barcelona, ikinci yarıya ise büyük bir baskıyla başladı. 48inci dakikada Drogba ın Fabregasa yaptığı hareketin ardından Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Messi in sert şutu ise üst direkten döndü. Arjantinli, turun kapısını aralayacak fırsatı değerlendiremedi.Penaltının ardından maç, adeta tek kale oynandı. Sahada 10 kişi olan Chelsea in ceza sahası ve etrafında oynanan mücadelede kilidi açacak pozisyonlar çok fazla yaşanmadı. 82de Iniesta ın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmazken, 83 e Messi in ceza sahası dışında sert şutu ise direkten döndü.

Nou Camp a son dakikalar ise adeta nefes kesti. Son saniyelere kadar kurduğu bunaltıcı baskıyı sürdüren Barcelona, golü bir türlü bulamadı. İspanyada sonucu ise bir İspanyol belirledi. 90+2de kontra atağa çıkan Chelseade Fernando Torres, kaleci Victor Valdesi de geçti ve Barcelona ağlarını havalandırdı.

Bu golün ardından Nou Camp a tribünler ve oyuncular, adeta donup kaldı. Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçı, 2-2 beraberlikle tamamlandı ve son şampiyon Barcelonayı saf dışı bırakan Chelsea, adını finale yazdırdı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim