IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

JOKEYLERDEN PKK LI DEĞİLİZ EYLEMİJOKEYLERDEN PKK LI DEĞİLİZ EYLEMİ
Tarih : 18.04.2012 08:27  - Benzer Haberleri Göster

JOKEYLERDEN PKK LI DEĞİLİZ EYLEMİ

Şanlıurfalı Jokey Selim Kayaya hemşerilerinden destek, Selim için gerekirse yarışlardan çekiliriz. Doğulular PKKlı değil…”

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin ve Jokey Selim Kaya arasında yaşandığı iddia edilen “PKK Krizi” sonrası açıklama yapan Şanlıurfalı at sahipleri ve jokeyler, Gerekirse yarışlardan çekiliriz. Doğuda yaşayan insanlar PKKlı değil” mesajı verdi.Takvim gazetesine açıklamada bulunan dizginlerin sahibi profesyonel jokey Selim Kaya, Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgini kendisini dışlamakla suçladı ve Girgin beni PKKlı gibi göstermek istiyor” dedi.
Olayın ulusal basında da geniş yer bulmasıyla uzun süreden beri yaşandığı iddia edilen skandal gelişmeler günyüzüne çıktı. Konuyla ilgili Girginden henüz bir açıklama yapılmazken, hemşerileri ve Şanlıurfada bulunan diğer illerden gelen jokeyler durumu kınadıklarını ifade etti.
Yarışan atların yüzde 75ine Şanlıurfalıların sahip olduğunu belirten jokey ve at sahipleri, “Şanlıurfada 600 at bir o kadar da sahibi, 30 jokey ve aprati ile 8 antrenör var. Şanlıurfadan yarışa katılan atların oranı diğer bölgelerin tümünden daha fazla. Özellikle Arap Atlarının yüzde 75ine Şanlıurfalılar sahip. Selim Kaya hepimizin örnek aldığı ve ulaşmak istediği bir noktadır. Jokeyliğin Türkiyedeki en üst seviyesidir. Şayet Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girginin Selim Kayaya yönelik sarfettiği sözler gerçeği yansıtıyorsa, Kayaya destek olarak yarışlardan çekiliriz” dedi.

Jokey ve at sahipleri yaptıkları açıklamada, “Yabancı jokeyler Şanlıurfaya gelmemeleri konusunda uyarılıyor. Onlara Urfaya gitmeyin, doğuya gitmeyin sizleri öldürürler, diyerek korkutuyorlar. Jokeyler arasında doğu fobisi oluşturulmuş durumda. Doğulu at sahipleri Urfa dışına çıktığı zaman 80 handikap puanı ile bile ahır bulamıyor. Ama İstanbuldan bir at geldiği zaman 50 handikap puanı ile bile ahır veriliyor. Dışarıda Jokeylerimize de iyi davranmıyorlar. Atlarımıza neden ahır vermiyorsunuz? Diye sorduğumuzda, “Sizin puanınız Urfa puanı” cevabını alıyoruz. Urfa da Türkiyeye bağlı değil mi?” diye sordu.Şanlıurfa Hipodromu da bulunan Karadenizli bir jokeyimiz ise, “Şanlıurfaya gitmemem konusunda telkinde bulunuldum. Şanlıurfa ın tehlikeli bir yer olduğu söylendi bana. Ancak burada tam tersi bir durum var.Çok güzel karşılandım. Hepimiz Türkiye vatandaşıyız. Türk, Kürt, Arap veya bir başka desen. Hepimiz bir bütün olarak kardeşiz. Bizi bölmek isteyenler karşılarında tek yumruk bulurlar” dedi.

Aralarında Selim Kaya ın kardeşinin de bulunduğu Şanlıurfalı jokeyler ise iddialarını şöyle sürdürdü, “Küçük ödüllü yarışları bize vererek işten soğutup, bırakmamızı istiyorlar. Pistlerimize yeterli bakımı yapmıyorlar. Geçen yıl Urfada 2 atın ayağı kırıldı. Elazığda 20 atın gözüne kum kaçtığı için kör oldu. Türkiye genelindeki toplam at sahiplerinin yüzde 75i Urfalı. Yapılan uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz. Biz de Türkiye vatandaşıyız. Bizde bu ülke için çalışıyor, vergimizi ödüyoruz” dedi.Selim Kaya ın yalnız olmadığını aktaran at sahipleri ve jokeyler, TJKya ültimatom gibi bir uyarıda bulunarak, “Gerekirse atlarımızı yarışlardan çekeriz. Selim Kaya yalnız değildir” dedi.

2011 Nisan ve Ekim yarışlarının iptal edildiğini belirten jokey ve at sahipleri, “Ölen Müslüm Tumbul ve yaralanan jokeylerimizin ailelerine sahip çıkılmıyor. Birçok meslektaşımız sakatlık ve felç geçirdi. Kendi keselerinden gittiler. Jokey derneği yardımda bulunmuyor. TJK 120 Asli üyenin imparatorluğuna dönüşmüş durumda. Urfalı 1000 tane atçı var sadece 2 tane asli üye. Daha fazla asli üye istiyoruz” dedi.kaynak:guneydogutv.com


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim